3 līdzekļi, kas tavus katlus un pannas padarīs kā jaunus! Ķīmiju nevajadzēs
Lai katls vai panna, kuras apakšā ir piededzis ēdiens, atkal būtu tīra, visticamāk, nāksies lietot smagāku artilēriju par trauku mazgāšanas līdzekli, sūkli un ūdeni.
Pievērs uzmanību pannas materiālam
Pirms ķeries pie piedegumu atberšanas, vispirms pārbaudi ražotāja norādījumus, kā ar pannu apieties nedrīkst, jo dažāda materiāla izstrādājumiem ir piemērota atšķirīga kopšana. Piemēram, čuguna pannas nevajadzētu pārlieku ilgi mērcēt. Tērauda pannu tīrīšanai vari izmantot veikalā nopērkamo līdzekli pret piedegumu, tikai atceries, ka, ar to darbojoties, rokās vispirms jāuzvelk gumijas cimdi. Kad tas izdarīts, izskalo pannu ar karstu ūdeni un uzber uz apdegušās vietas speciālo pannu tīrīšanas pulveri. Ļauj nedaudz iedarboties, pēc tam viegli berzē netīro vietu ar mitru drānu vai sūkli. Pagaidi vienu minūti, pēc tam izskalo pannu un ar sūkli notīri atlipušos piedegumus. Ja nepieciešams, atkārto, līdz panna ir tīra. Šādu pannu vari tīrīt arī ar folijas bumbiņu un cepamo sodu. Pannā iekaisi bagātīgu cepamās sodas kārtu, no folijas izveido nelielu bumbiņu un ar to berz netīrumus. Šī metode gan neder pannām ar nepiedegošo pārklājumu vai keramikas virsmu.
Pannu ar nepiedegošo pārklājumu nedrīkst tīrīt ar abrazīviem līdzekļiem, piemēram, birsti ar raupjiem sariem, kas var saskrāpēt vai citādi sabojāt virsmu. Šādas pannas tīrīšanai lieliski der cepamā soda, kas ir nedaudz abrazīva un ļauj viegli notīrīt lielāko daļu piedegumu. Vari apkaisīt apdegušo vietu ar cepamo sodu, tad uzpilināt tai pavisam nedaudz ūdens, lai izveidojas pastas konsistence. Atstāj pannu šādi uz nakti, pēc tam viegli notīri ar maigu sūkli. Noskalo un nomazgā ar trauku mazgāšanas līdzekli un ūdeni.
Izmēģini kādu no šīm tautas metodēm: