Ir laiks labai kūkai!
Nenoliedzami, veikalā nopirktās vai godu saimnieces ceptās kūkas ir ne vien gardas, bet arī skaistas. Cepot pašai, ja vien tev nav konditora diploma, ne vienmēr izdodas paskatā tik glīta kā no žurnāla vāka, tomēr tādai kūkai ir pavisam cita, daudz lielāka vērtība.
Pirmkārt, pats kūkas tapšanas process ir atslodze no ikdienas, kad rimti (jo stresot šādā brīdī tik tiešām nevajag) vari ļauties sijāšanai, putošanai un kulšanai. Otrkārt, cepšana, kad par topošo kūku sāk nojaust gan mājinieki, gan kaimiņi, jo vilinošā smarža piepilda tuvējo apkārtni. Treškārt, kūkas noformēšana, kad par mākslinieku kļūst pat cilvēki, kas ikdienā sevi par radošiem neuzskata. Un kur nu vēl tā gaidīšana, līdz gabaliņš meistardarba uz šķīvīša atceļo pie tevis… Un ir tik garšīgi! Starp citu, mūsdienās kūkas ir tik dažādas, ka pat tie, kuri reiz teikuši, ka našķi viņiem neiet pie sirds, var atrast ko tādu, kas dikti garšo.
Šajā 100 labu padomu speciālizlaidumā Vasaras Kūkas piedāvājam gan klasisku un iecienītu kūku, piemēram, latviešiem tik tīkamās ābolu un biezpiena, kā arī vegānisko un modes kūku receptes. Pašķirsti, un atradīsi musa kūku, kūku glāzē un vasarā tik aktuālo svaigā siera kūku! Turklāt visas receptes ir vienkāršas, tāpēc viegli pagatavojamas; galvenais ir izlasīt to līdz galam, pirms ķeries pie lietas. Visbiežāk ir jādarbojas tika minūtes desmit, bet pārējo stundu, kas norādīta receptē, saimniekos cepeškrāsns. Un rezultāts būs dievīgi gards.
Uzmeistaro kūku, pasniedz to pie tējas vai kafijas tases, cienā mājiniekus un viesus, saņem uzslavas un gūsti gandarījumu!
Lai labi garšo!
Žurnālā lasi
- Māra Ziemele divos gados kļuvusi par vienu no populārākajām ēdienu blogerēm Latvijā, un ne velti – viņas Instagram konts @edamskaisti ir ne vien bagāts ar vienkārši pagatavojamām veselīgu ēdienu receptēm, bet arī skaists un iedvesmojošs. Vasaras Kūkās Māra piedāvātā vienkārši pagatavojamās, bet ļoti gardās ābolkūkas recepti, kurā var likt lietā augusta lielāko bagātību – baltos dzidros ābolus –, un eleganto skaistuli zefīra kūku.
- Irlavniecei Kristīnei Reihmanei vienmēr ir paticis izpausties radoši – gleznot, zīmēt, veidot rotas. Viņa nav tipiska saimniece, jo Kristīnei svarīgi ne tikai tas, kā ēdiens garšos, bet arī, kā izskatīties. Dažkārt viņa pat mēdz izsapņoto ēdiena izskatu uzskicēt, lai neaizmirstas. Kristīne ir pārliecināta, ka latvietim patīk skaidrs, saprotams ēdiens, tāds, kas ar pirmo kumosu atklāj visu savu būtību. Tāpēc viņa piedāvā divas vienkāršas kūkas no produktiem, kas pirmie nāk prātā, domājot par latvisku desertu, – biezpiena, āboliem un ogām.
- To, kā no vienas mīklas uzcept gan saldo, gan sāļo tarti, māca diplomēta pavāre, bērnu ēdienu pavārgrāmatas Pilnām mutēm autore Inga Kalniņa.
- Biskvīta rulete ir īsts baudījums vasarā dārza svētkos. Tā ir grezna un bagātīga, un, lai arī sākumā šķiet, ka gatavošanas laiks ir ilgs, praktiskā darba ir diezgan maz. Izcep, piepildi un sarullē – tieši tik vienkārši!
- Pazīstami produkti, maz darba, bet izcils rezultāts – tieši tā var teikt žurnālā atrodamajām ābolkūku receptēm. Te atradīsi ābolu plātsmaizi, mājas ābolkūku un ābolu tarti ar kraukšķīgu garoziņu.
- Vai zināji, ka modīgā musa kūka, kas burtiski kūst uz mēles, sastāv vismaz no divām daļām – pamatnes un pildījuma? Bet, ja gribi izsmalcinātāku variantu, starp pamatni un pildījumu vari likt vēl vienu plānu kraukšķīgu kārtiņu. Izklausās sarežģīti? Bet tā nebūt nav! Lielāko darbu izdara ledusskapis.
- Jau kuro gadu siera kūka ir viena no pieprasītākajām konditoriju precēm. Pamēģini izcept to pati! Piedāvājam bezgalgardas kafijas siera kūkas un mini siera kūciņu receptes.
- Medus kūka! Daudzi to kāro, bet ne visiem šī kūka sanāk ar pirmo reizi, jo liela nozīme ir produktu kvalitātei. Tomēr nekā pārmēru sarežģīta šajā procesā nav, tāpēc ķeries pie darba – ģimene būs sajūsmā!
- Par kūkas Pavlova izcelsmi jau gandrīz simts gadu strīdas divas lieliskas nācijas – austrālieši un jaunzēlandieši. Bet, lai kāda tā būt, Pavlova nenoliedzami ir iekarojusi savu vietu plašajā desertu pasaulē. Ieskaties, un uzzināsi, kā šo mutē kūstošo šedevru pagatavot pašas spēkiem!