foto: State Emergency Service of Ukrai/ Vida Press
Varonīgs Džeka Rasela terjers Ukrainā palīdzējis atrast jau ap simt mīnu
Četrkājainais sapieris Patrons palīdz atrast mīnas.
Mūsu mīluļi
2022. gada 8. maijs, 05:08

Varonīgs Džeka Rasela terjers Ukrainā palīdzējis atrast jau ap simt mīnu

Kas Jauns Avīze

Par Ukrainas varoņzvaigzni kļuvis suns Patrons – viņš strādā ar sapieriem un palīdzējis atrast jau ap simt mīnu un citu nesprāgušu spridzekļu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par sapieri Džeka Rasela terjers, divus gadus vecais Patrons kļuva nejauši, sākumā viņu gatavoja izstādēm un konkursiem. Saimnieks strādā Valsts neatliekamās palīdzības dienestā un atklāj, ka suns bija dāvana dēlam dzimšanas dienā. Viņi plānojuši piedalīties izstādēs, bet līdztekus tam jau no mazotnes Patrons mācīts atšķirt šaujampulvera un citu sprāgstvielu smaržu.

Tik bīstama karjera ģimenes mīlulim gan nebija plānota, taču karš ieviesa korekcijas, un tagad Patrona ikdiena paiet, darbojoties kopā ar saimnieku Černihivas apgabala Valsts neatliekamās palīdzības dienestā. Suns ir pietiekami viegls, lai, uzkāpjot uz mīnas, to neuzspridzinātu.

“Viņš ir sirds un talismans Černihivas sapieriem. Suns vienmēr un visur dodas kopā ar komandu. Patronam ļoti garšo siers, tāpēc komandas biedri viņu lutina tieši ar šo našķi,” vēsta dienestā.

Sākotnēji suni gribēja nosaukt par Lodi, bet šis vārds nav iedzīvojies. Patrons strādā ēdiena un mīļuma vārdā, viņam sarūpēta veste ar uzšuvēm par piederību dienestam. Ukrainā jāatmīnē vismaz 83 000 kvadrātkilometru liela teritorija, turklāt šo skaitli Sapieru asociācija nosauca 21. martā, tātad tagad vēl vairāk.