Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Populārākie triki, kā pagarināt Valentīndienā saņemto rožu dzīvi vairāk par nedēļu
foto: LETA
Noderīgi ikdienā

Populārākie triki, kā pagarināt Valentīndienā saņemto rožu dzīvi vairāk par nedēļu

Jauns.lv

Rozes ir ziedi, kurus Valentīndienā pasniedz visbiežāk. Griezti ziedi vāzē ar ūdeni parasti iztur aptuveni nedēļu, līdz novīst, taču portāls “Express” apkopojis ekspertu padomus, kā ziedus saglabāt svaigus ilgāku laiku. 

Tradicionāli roze tiek uzskatīta par mīlestības ziedu, tāpēc sarkanas rozes bieži vien ir iecienītas Valentīndienas dāvanas. Taču tā noteikti nav dāvana, kas acis priecēs ilgāk par nedēļu. Ko darīt, lai grieztie ziedi vāzē saglabā savu izskatu ilgāk? 

Pavisam vienkāršs padoms, kas gan būs atkarīgs no dāvinātāja, pērkot ziedus, izvēlēties tādus, kas vēl nav pilnībā atvērušies, tādējādi zieda mūžs būs ievērojami ilgāks. Tāpat vienmēr ieteicams pēc iespējas ātrāk noņemt iesaiņojumu, kurā ziedi nereti tiek ietīti, jo tas neļauj tiem brīvi elpot. 

Interesanti, bet svarīga ir arī vāzes izvēle, proti, tai jābūt tik lielai, lai ziedi izkārtotos brīvi, un pats svarīgākais – vāzei jābūt tīrai, bez mazgāšanas līdzekļu paliekām un nosēdumiem. Ūdeni vajadzētu mainīt katru dienu. 

Būtiska ir arī vieta, kur ziedus turēsiet – tie saglabās savu svaigumu ilgāk, ja netiks novietoti tiešos saules staros. 

Par skādi nenāks arī tas, ja vāzē ar ūdeni pievienosiet speciālo mēslojuma paciņu, kas nereti nāk līdzi, kad pērkat grieztus ziedus.