Profesors iesaka: kā gardi pagatavot cepamķirbi
Bioloģijas profesors, Daugavpils universitātes zinātņu prorektors Arvīds Barševskis meistaro savus cepamķirbju pildījuma variantus.
Realizēju pilnīgi spontānu ideju pildīt cepamķirbi ar biezpienu. Ķirbis un biezpiens sākotnēji neliekas nekas saderīgs, bet sanāca ļoti gardi. Es vienmēr improvizēju un sastāvdaļas lieku uz aci.
Izdobts cepamķirbis un bļoda ar pildījumu. Pildījuma sastāvs: divas pakas biezpiena, vairākas diezgan plānas Krievijas siera šķēles, kas saplūkātas mazos gabaliņos, kas pievienoti biezpienam, viena jēla ola, trīs vai četras ēdamkarotes skāba krējuma, sāls pēc garšas un smalki sagriezta buntīte pētersīļu.
Viss samaisīts vienmērīgā biezpiena masā un sapildīts cepamķirbī. Virsū uzliktas sešas šķēles Krievijas siera un uzbērts piecu piparu maisījums. Tad ķirbis apmēram uz stundu gatavojās cepeškrāsnī 190 grādos, izņemts ārā, apmēram 40 minūtes atpūties uz galda dēlīša un tad – uz galda! Šis ir manis izdomātais variants. Droši interpretējiet un piedāvājiet vēl gardākus savus! Labu apetīti!