Noderīgi ikdienā
2022. gada 6. janvāris, 06:00

“Laurastar” sausa mikrodispersa tvaika spēks – iznīcina koronavīrusu

Reklāmas projekts

Jauns.lv

“Laurastar” ir 1980. gadā radīta Šveices preču zīme, kuras pamatideja ir profesionāla apģērba kopšana mājas apstākļos. Jau no darbības sākuma nozīmīgākā “Laurastar” vērtība ir bijusi cieņa pret planētu un mūsu apģērbu. Tieši tāpēc uzņēmums izstrādā desmitiem gadus kalpojošas tekstila gludināšanas tehnoloģijas, kuras ne vien palīdz saglabāt mūsu apģērba ilgmūžību, bet arī pasargā audumus no piesārņojuma ar vīrusiem un baktērijām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodien “Laurastar” vīzija ir vēl plašāka: “Vispirms radās ideja rūpēties par jūsu valkātā apģērba izskatu. Tad pārņēma iedvesma un gatavība nodrošināt tīrību jūsu mājās. Visbeidzot par vissvarīgāko mērķi kļuva pienākums pret nākamo paaudzi, kuru audzinām – mums ir jāpadara skaistāka un tīrāka viņu, kā arī sava dzīve.”

Tekstilrūpniecība ir viena no tām rūpniecības nozarēm, kas prasa visvairāk resursu un visvairāk piesārņo zemi. Iespēja pagarināt apģērbu valkāšanas laiku ir gandrīz vai visvienkāršākais veids, kā planētai palīdzēt. “Laurastar” mērķis ir iekļauties tekstilizstrādājumu dzīves ķēdē un pagarināt laiku, kad apģērbs izskatās nevainojami – lai aizvien retāk gribētos atjaunot skapja saturu, lai viss tajā izskatītos tā, it kā būtu iegādāts tikai vakar. Baltijas tirgū pašlaik tiek prezentētas divu veidu “Laurastar” ierīces: tvaika ģenerators ar gludekli un gludināšanas sistēma “viss vienā”, kuru veido aktīvais gludināšanas dēlis, integrēts tvaika ģenerators un gludeklis. Jaunākā uzņēmuma radītā ierīce – tekstila un dažādu cietu mājas virsmu tīrīšanai piemērots neliels, bet jaudīgs sausa tvaika ģenerators “IGGI” – arī jau ir ceļā uz Baltijas valstīm.

Tvaika iedarbība uz vīrusiem – bez žēlastības

Ar ko īpašs uzņēmums “Laurastar”? Vispirms tas ir unikāla mikrodispersa sausa DMS (angl. Dry Microfine Steam) tvaika tehnoloģijas radītājs. Ko spēj šis divas reizes karsētais (ģeneratorā un atkārtoti – gludeklī) tvaiks, tika pētīts 2020. gadā neatkarīgā laboratorijā “Microchem Laboratory”. Pētījuma laikā tika vērota tvaika ietekme uz vīrusiem, baktērijām un putekļu ērcītēm. Ar testiem tika apstiprināts, ka “Laurastar” ierīču ģenerētais mikrodispersijas sausais tvaiks iznīcina 99,9 % vīrusu, 99,9 % baktēriju un 100 % putekļu ērcīšu. Sapratāt pareizi – ar “Laurastar” gludināšanas sistēmu tvaiku iznīcināsiet ne vien putekļu ērcītes bērna rotaļu lācītī, bet arī sasodīto koronavīrusu. “Laurastar” domā ne tikai par jūsu apģērbu – uzņēmumam rūp visi tekstilizstrādājumi jūsu mājās: pūkaini pārklāji, aizkari, mīkstas rotaļlietas, pledi... Jaudīgajai tvaika strūklai nav nesasniedzamu tekstila šķiedru.

Tirgus novatoru mērķis – ne vien padarīt skaistāku un tīrāku dzīvi, bet arī mainīt mūsu ikdienu. Ar “Laurastar” gludināšanas ierīcēm ne ar ko nesalīdzināmu rezultātu sasniegsiet divas reizes ātrāk. Pateicoties sausajam tvaikam, apģērbs nebūs mitrs, bet pats svarīgākais – tiks saglabāta sākotnējā auduma struktūra, faktūra un izteiksmīga krāsa. Pēc gludināšanas auduma virsma nebūs sabojāta. Tieši otrādi: tā būs atjaunota, audums iegūs apjomu. “Laurastar” pārstāvji ir pārliecināti: ja investē kvalitatīvā, sociāli atbildīgu preču zīmju apģērbā, ir nepieciešams, lai kāds to profesionāli koptu, rūpētos par audumu un tā ilgmūžību. Bieži vien ne pats apģērbs, bet tieši audums, tā kritums un kustība attiecībā pret ķermeni rada ne ar ko nesalīdzināmu tēlu un patieso vērtību. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka maigā un delikātā “Laurastar” ierīču iedarbība sader ar maksimālas higiēnas nodrošināšanas efektu – tāpēc gludināšana vairs nebūs saistīta tikai ar kārtību. Turpmāk gludināšana būs gan skaistums, gan gluži vai ķirurģiska tīrība “divi vienā”.

Gludināšanas inovācijas

Vēl viena ekskluzīva “Laurastar” tehnoloģija – aktīvais gludināšanas dēlis: integrētā vakuuma un ventilatora sistēma gludināšanas laikā ļauj radīt gaisa spilvenu, kas paceļ un iztaisno apģērbu. Tāpēc gludināšanas laikā vairs nav jānomokās, lai mēģinātu izvairīties no auduma rievu un negribētu ieloču rašanās. Var gludināt uzreiz abas bikšu staras. Izvēloties tvaika virzienu uz leju, tvaiks ies cauri četrām auduma kārtām un reizē izgludinās visas bikses. Gludināšanas dēļiem piemīt arī divas gludinātāju sen gaidītas īpašības: zem dēļa ir slēgts plauktiņš gludekļa glabāšanai, bet kājām ir ritenīši. Tagad gludināmo dēli vairs nevajadzēs nēsāt – pietiks pastumt, lai tas ripotu, kur vien gribēsiet.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Viens no jaunumiem – 3D aktīvās gludekļa pamatnes virsma nav ierasti gluda. Negludumi ļauj slīdēt pa audumu bez gludināšanas rievu rašanās riska, vienlaikus nodrošinot tvaika sadalīšanos visas pamatnes platībā.

Neierasta īpašība ir viena, visiem audumiem vienāda gludināšanas temperatūra. Veicot daudzus pētījumus laboratorijās, “Laurastar” atrada ideālu temperatūru, kas piemērota dažāda tipa tekstilizstrādājumiem, gludinot ar sauso tvaiku tehnoloģiju. Viegli sabojājamiem audumiem uzņēmums radīja papildu viegli uzliekamu pamatni. Uzliec un gludini! Vairs nav jāgaida, kamēr atdzisīs, un nav jāuztraucas, vai gludeklis jau pietiekami atdzisis. Zīdu un mohēru ieteicams gludināt tikai ar tvaiku, gludekli turot nedaudz virs auduma.

Gan ar “viss vienā” sistēmu, gan ar tvaika ģeneratoru gludekļiem ērti gludināt arī vertikāli novietotu apģērbu. Tikai tvaika ietekmē vien audumi pamanāmi kļūst gludi un atgūst oriģinālo kritumu. Visjaukākā rotaļa gaida, kad jāgludina visu nemīlētās kreklu piedurknes. Turpmāk pietiks iepūst tvaiku piedurknes iekšienē un tām viegli pārvilkt ar gludekli.

“Sensteam” tehnoloģija – vēl viens inovatīvs sīkums, kas padara gludināšanu patīkamu. Rokturī integrētie sensori fiksē jūsu kustības un aktivizē automātisku tvaika izdalīšanos. Tāpēc vairs nav nepieciešams spiest pogas. Pietiek virzīties uz priekšu, lai parādītos tvaiks. Atpakaļ notiekošas kustības laikā gludināšanas rezultāts tiek panākts bez tvaika. Jaunākajiem modeļiem tvaiks ir pulsējošs. Nepārtraukta tvaika izdalīšanas sērija nodrošina optimālu tvaika daudzumu, lai sasniegtu ideālu rezultātu. Visu modeļu tvaikam piemīt vienādi raksturojumi – tas ir ātrs, izdalās spēcīgi un plaši. Visās gludināšanas sistēmās ir ūdens rezervuārs, kas garantē iespēju gludināt ilgi, tāpēc tieši “Laurastar” ierīces iecienījuši arī profesionāļi. Laba ziņa arī kreiļiem – visas ierīces pielāgotas lietošanai gan ar labo, gan kreiso roku.

Draudzīgi audumam, cilvēkam un planētai

Šveices uzņēmuma misija bija ne vien radīt jaunu gludināšanas pieredzi, bet arī saglabāt nevainojamu apģērba izskatu, kas, gludinot ar ierastajiem gludekļiem, ar laiku zūd. Tas, ko “Laurastar” rada šodien, tikai parāda, ka, tiecoties pēc skaistuma, ir radītas ne vien apģērbam, bet arī cilvēkam draudzīgas tehnoloģijas, kas gludināšanu no garām mokām pārvērš īsā un patīkamā ceļojumā pa audumu ieloču viļņiem. Ne velti uzņēmuma ierīces valda ne vien mājas garderobēs, bet arī augstās modes aizkulisēs. “Laurastar” – tik vienkārši, tik tīri, tik profesionāli. Kā Šveicē!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Dyson"