foto: Publicitātes
"Maxima" kopā ar "Meža Veltes" ielūkojas, kā tiek gatavotas tautā mīlētās dzērvenes pūdercukurā
Garšīgi
2021. gada 29. novembris, 11:56

"Maxima" kopā ar "Meža Veltes" ielūkojas, kā tiek gatavotas tautā mīlētās dzērvenes pūdercukurā

Jauns.lv

Līdz ar vēsāka laika iestāšanos, rudens un ziemas periodā mēdzam pievērst vairāk uzmanības imunitātes un veselības stiprināšanai ar dažādām dabas veltēm. Kad domājam par gardiem un vienlaikus veselīgiem produktiem, kas atrodami veikalu plauktos, dzērvenes pūdercukurā ir viena no iecienītākajām izvēlēm – un ne velti. Kā top dzērvenes pūdercukurā un no kurienes tās tiek iegūtas, atklāj “Maxima Latvija” kopā ar pašmāju uzņēmumu “Meža Veltes”.

Uzņēmums “Meža Veltes” nodarbojas ar saldumu ražošanu no svaigajām dzērvenēm kopš 2013.gada. “Meža Veltes” slavenais produkts – dzērvenes pūdercukurā, tiek gatavots tikai no purvos augušām, svaigām dzērvenēm, kas iegūtas tepat Latvijā, turklāt katrs ražošanas procesa posms ir roku darbs, pateicoties kuram – ogas iegūst vienotu un vienmērīgu pūdercukura pārklājumu.

Lai arī var šķist, ka dzērvenes, kuras ir apklātas ar pūdercukuru, ir vairāk kā našķis, nekā vitamīniem bagāts veselību uzlabojošs produkts, jāņem vērā – ražošanas procesā ogas saglabā visus dabīgos vitamīnus un minerālvielas, turklāt nesatur konservantus, krāsvielas un garšas pastiprinātājus.

Lai ikviens “Maxima” veikala apmeklētājs varētu iegādāties vietējo ražotāju labumus, uzņēmums ikdienā sadarbojas ar teju 500 pašmāju ražotājiem, un veikalu plauktos pieejami vairāk nekā 10 000 vietējie produkti - vidēji katrs trešais produkts ir tieši vietējā zīmola. Vēl lielāka vietējās produkcijas pieprasījuma veicināšanai un atbalstam Latvijas ražotājiem, turpinām jau iesākto stratēģiju – ilgtermiņā samazinām cenas sabiedrībā iemīļotiem produktiem, tos padarot vēl pieejamākus. Tāpat, lai padarītu produktus pieejamākus un veicinātu Latvijas tautsaimniecību, “Maxima” iestājās par PVN likmes samazināšanu līdz 5% svaigiem pārtikas produktiem – svaigai gaļai, svaigām zivīm, olām, piena produktiem, tostarp arī Latvijā raksturīgiem augļiem un dārzeņiem.

Izvēlies vietējos produktus par draudzīgām cenām, baudi tosun uzlabo savu imunitāti vēsākajā rudens laikā.