foto: Publicitātes
Gardas uzkodas – arī notikumiem bagātajās darba dienās
Garšīgi
2021. gada 10. novembris, 08:41

Gardas uzkodas – arī notikumiem bagātajās darba dienās

Jauns.lv

Lai arī tikko ir sākusies jauna darba un skolas nedēļa, kad ikdienas ritms ir vairāk aizpildīts, nereti domas par maltītes gatavošanu ir otrajā plānā. Taču gardu maltīti sev un saviem tuvajiem ir iespējams pagatavot arī pavisam īsā laikā. Dzīvesstila satura veidotāja Kristīne Dzenīte dalās gardā maltītes idejā, ko pagatavot pusstundas laikā – tako ar garnelēm.

“Gardas uzkodas ir iecienītas ikvienā ģimenē, taču nereti var šķist ka to pagatavošana ir grūta un laikietilpīga. Lai arī tako ir populārs ēdiens visā pasaulē un ir nepieciešamas vairākas sastāvdaļas, tomēr tā pagatavošana visai ģimenei ir daudz ātrāka, nekā sākotnēji var šķist. Turklāt labā lietā – katrs tajā var ievietot arī sastāvdaļas, kuras patīk pašam labāk, piemēram, aizstāt garneles ar vistas gaļu vai pievienot vēl kādu papildu piedevu,” stāsta Kristīne Dzenīte.

Sastāvdaļas:
1 liels avokado
salātlapas
4 mazās tortiljas
koriandrs
400 g garneļu
sauja ķiršu tomātiņu
3 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes sojas mērces

Mērcei:
2 vārīti burkāni
2 ēdamkarotes majonēzes
sāls un pipari pēc garšas
1 tējkarote medus
čillī pipara pusīte (pēc vēlmes)

Pagatavošana:

  • Sagriež mērcei nepieciešamās sastāvdaļas, liek tās blenderī un sablendē līdz zīdainai konsistencei.
  • Uz pannas uzkarsē mazliet eļļas un uz lielas uguns apcep sagrieztus ķiplokus un garneles. Pievieno medu un sojas mērci un ļauj visam nedaudz sakaramelizēties.
  • Tortiljas mazliet sasilda uz pannas, lai tās kļūtu mīkstas. Pa virsu smērē mērci, liek sagrieztu avokado, tomātus, salātlapu, koriandra lapiņas un garneles.

Šobrīd “Maxima” veikalos norisinās kampaņa “Sirsnīga izvēle”, kur receptē izmantotajiem produktiem un vairākiem vietējo, kā arī pasaules zīmolu produktiem ir atlaides līdz pat 58% ilgtermiņā ar “Paldies” karti. Ar pilno produktu klāstu iespējams iepazīties www.maxima.lv/sirsniga-izvele. Izvēlies produktus par drauzdīgām cenām un baudi tos, lai sagādātu sev un saviem tuvajiem mirkli prieka.

Raksts tapis sadarbībā ar Maxima