Ko pagatavot vakariņās mājsēdes laikā?
Recepšu idejā dalās kulinārijas entuziaste un “Maxima” vēstnese Jana Medova.
Vakariņu laiks katrā mājsaimniecībā ir īpašs – kāds vēlas pagatavot maltīti, lai mazinātu dienas laikā radušos izsalkumu, kāds – lai dienu noslēgtu ar garšas bagātu un vieglu maltīti. Kulinārijas entuziaste Jana Medova dalās vakariņu recepšu idejā mājsēdes laikā – vakariņu salāti ar cāļa steiku, kas radīs gan patīkamu garšas buķeti, gan remdēs izsalkumu pat pašiem izsalkušākajiem vēderiem.
Sastāvdaļas divām porcijām:
2 vistas steiki
4 saldskābās maizes šķēles
2 „Trikātas” maigās siera bumbas
3 tomāti
3 gurķi
Bazilika lapu buntīte
Puse sarkanā sīpola
2 salātu lapu buntītes
Olīveļļa
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Maizi sagriez kubiņos, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar garšaugiem un liek cepties 200° temperatūrā uz 10 minūtēm, līdz kubiņi paliek zeltaini brūni.
2. Uz grila pannas apcep vistas steikus no abām pusēm zeltainus.
3. Tomātus un sīpolu smalki sagriež, sajauc lielā bļodā, pievieno sāli un olīveļļu.
4. Pievieno sagrieztus gurķus, salātlapas un svaigu baziliku.
5. Uz šķīvja liek grauzdiņus, tad šķēlēs sagrieztu steiku. Visu dekorē ar siera bumbām.
Vakariņu salāti ar cāļa steiku ir viena no receptēm no Janas topošās grāmatas, sadarbībā ar “Maxima” atbalstu. Iepērkoties “Maxima” veikalos ar “Paldies” karti, vairāki no receptē minētajiem produktiem ar atzīmi „Sirsnīga izvēle” pieejami pat par 58% lētāk!
Raksts tapis sadarbībā ar Maxima