foto: Pixabay.com
Tautas metodes, kā pelēcīgu veļu atkal padarīt spodru
Sāls ne vien balina, bet arī lieliski aizstāj sintētiskos veļas mīkstinātājus, no kuriem itin bieži iedzīvojamies alerģijās. Katrā mazgāšanas reizē ūdenim pievieno 80–90 g parupja sāls.
Noderīgi ikdienā
2021. gada 7. oktobris, 20:45

Tautas metodes, kā pelēcīgu veļu atkal padarīt spodru

"100 Labi Padomi"

Ja negribas izmantot spēcīgas ķimikālijas, ņem talkā garšvielas – melnos piparus! Līdzīgi pipariem darbojas arī sāls, citronskābe un etiķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dari tā

● Ja negribas izmantot spēcīgas ķimikālijas, ņem talkā garšvielas – melnos piparus! Rupji samal vai saberz melnos piparu graudiņus un pievieno veļas skalošanas ūdenim. Pipari darbojas kā dabisks slīpēšanas līdzeklis un mehāniski noberž no auduma šķiedrām ziepju un citu mazgāšanas līdzekļu paliekas. Tieši tās padara kreklus un citu gaišo apģērbu, it sevišķi veļu, pelēcīgu un neglīti dzeltenīgu.

foto: Shutterstock

● Līdzīgi pipariem darbojas arī sāls, precīzāk, tas ir tāds kā profilakses līdzeklis, jo neļauj mazgāšanas līdzekļu atliekām ieēsties auduma šķiedrās un padarīt veļu pelēcīgu. Turklāt sāls lieliski aizstāj sintētiskos veļas mīkstinātājus, no kuriem itin bieži iedzīvojamies alerģijās. Katrā mazgāšanas reizē ūdenim pievieno 80–90 g parupja sāls.

● Arī citronskābei un etiķim ir līdzīga iedarbība uz pelēcīgu veļu – tie padara veļu spodrāku. Tomēr, mazgājot krāsainu veļu, ir jāuzmanās, jo šie līdzekļi var izbalināt krāsainās auduma šķiedras.