foto: Publicitātes foto
Vienkārša, veselīga un bagātīga maltīte – kvinojas bļoda
Garšīgi
2021. gada 28. maijs, 17:46

Vienkārša, veselīga un bagātīga maltīte – kvinojas bļoda

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Vienmēr aktuāls ir jautājums, kā un vai ir iespējams pagatavot pilnvērtīgu un vitamīniem bagātu maltīti, nepavadot virtuvē ilgu laiku. Uztura trenere Madara Meiere piedāvā maltītes gatavošanas laiku samazināt līdz minimumam, taču ēdienā ietvert visas uzturvielu grupas, kas cilvēkam nepieciešamas vienā ēdienreizē. Madara Meiere aicina neaizmirst arī par dresingiem jeb maltīti papildinošām mērcītēm, lai tā ir ne vien veselīga, bet arī baudāma. Kā zināms, sabalansēts uzturs nodrošina enerģiju un spēku visai dienai.

“Izvēloties sastāvdaļas, ko likt uz šķīvja, domā par varavīksni – pēc iespējas krāsainākām sastāvdaļām. Katrs auglis un dārzenis glabā sevī vitamīnus, kas arī piešķir tam krāsu. Viena no vienkāršākajām un vienlaikus arī gardākajām maltītēm, ko man patīk pagatavot steidzīgās dienās, ir kvinojas bļoda, kuru apēdot, varam būt droši, ka būsim ieturējušies pilnvērtīgi, ” stāsta uztura trenere Madara Meiere. 

foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:
30 g kvinoja
50 g konservētas pupiņas HEINZ 
10 g RUNDĀLE PESTO svaigu zaļumu
1 burkāns
½ gurķis
½ avokado
Rukola
Sauja mandeļu Arimex
Dīgsti
1 tk. čia sēklas

Mērcei:
1 ēd.k. olīveļļa E.V. BORGES 
1 tk. medus
½ tk. sinepes
½ citrona
Sāls, pipari

foto: Publicitātes foto

Pagatavošana:
Katlā liek vārīties kvinoju, apmēram 15 minūtes, līdz tā gatava. Uz uzkarsētas pannas apgrauzdē mandeles un pēc tam tās smalki sakapā ar nazi. Cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes apgrauzdē pupiņas, pirms tam nolejot lieko šķidrumu. Sarīvē burkānu, sagriež gurķi un avokado. Mērcei sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā masā. Bļodā kārto kvinoju, rukolu, gurķus, burkānus un avokado. Visam kārtojumam pa virsu izber mandeles, čia sēklas un dīgstus, pārlej mērci un pievieno nedaudz pesto.  Bauda veselīgo un svaigo maltīti. 

Vairāk gardas un viegli pagatavojamas receptes meklē te: https://www.maxima.lv/receptes

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Maxima.