Garšīgi
2021. gada 15. aprīlis, 19:35

Triks, ko darīt ar konfektēm “Gotiņa”, ja tās kļuvušas cietas

Jauns.lv

Kāda LTV raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāja vairākas reizes saskārusies ar situāciju, ka, iegādājoties viņas mīļākās konfektes “Gotiņas”, tās ir jau sacukurojušās un tik cietas, ka nav iespējams tās pat nokost. Viņa vēlējās uzzināt, vai šādas konfektes ir iespējams kaut kā vēl tomēr izmantot, lai nav produkts jāmet ārā.

SIA “Skrīveru saldumi” mārketinga speciāliste Kristīne Murjāne atklāj, ka diemžēl atgūt sākotnējo konfektes konsistenci nebūs iespējams, taču iesaka kādu recepti, lai konfektes neietu zudumā.

“Es ieteiktu šīs sacukurojušās gotiņas uzkarsēt kopā ar uzsilušu pienu katliņā vai, piemēram, ar iebiezināto pienu. Tādā veidā var izveidot tādu kā karameļu masu. Tad iepildīt to burciņā, un pēc tam izmantot ar pankūkām un uz maizītes, kā vien ir ērtāk”. 

Uzņēmuma pārstāve arī norāda, ka šis saldums ir jāuzglabā atbilstošā temperatūrā, proti, no +15°C līdz +18°C grādiem. Ir cilvēki, kas saldos našķus glabā skaistos saldumu traukos, taču konfektes “Gotiņa” ieteicams glabāt atsevišķi, ieliktus maisiņā un pasargājot no tiešiem saules stariem. Jo būs lielākas temperatūras svārstības, jo konfektes ātrāk sacukurosies.

Tēmas