foto: Shutterstock
Aicina nodot nevajadzīgos spoguļus
Spoguļstikls nav piemērots atkārtotai pārstrādei, tāpēc to nedrīkst izmest dalītās vākšanas konteinerā stiklam.
Viena Vide Visiem
2021. gada 10. aprīlis, 05:15

Aicina nodot nevajadzīgos spoguļus

Kas Jauns Avīze

Līdz 30. aprīlim rīdzinieki var nodot videi draudzīgā veidā nevajadzīgos vai bojātos spoguļus.

Akciju rīko SIA "Stikla serviss" sadarbībā ar "Zaļo jostu", spoguļus neatkarīgi no izmēra un bojājumu pakāpes bez maksas pieņem Rīgā, Toma ielā 4 un A. Briāna ielā 10. Akcijas dalībnieki saņems 20% atlaidi jaunu spoguļu iegādei.

Nodotos spoguļus iespēju robežās salabo un atjauno. “Šī ir mana un mūsu darbinieku iniciatīva – restaurēt un dot spogulim otru iespēju. Pārstrādāto dāvinām tiem, kuriem tas ļoti nepieciešams,” teic Stikla servisa valdes locekle Jana Zubricka. Tādējādi tiek mazināts poligonā apglabājamo atkritumu apjoms, veicināta aprites ekonomika un taupīti resursi.

“Šis jau ir ceturtais gads, kad Rīgas iedzīvotājiem sniedzam iespēju pilnīgi bez maksas utilizēt nevajadzīgos spoguļus. Iepriekšējos gados iedzīvotāju atsaucība bijusi apbrīnojami liela, turklāt interese videi draudzīgā veidā atbrīvoties no nevajadzīgiem spoguļiem izrādīta arī pēc kampaņas noslēguma,” piebilst Zaļās jostas pārstāve Laima Kubliņa.

Spoguļstikls nav piemērots atkārtotai pārstrādei, tāpēc to nedrīkst izmest dalītās vākšanas konteinerā stiklam. Liela izmēra spoguļi, īpaši ierāmētie vai uz koka pamatnes, klasificējami kā lielgabarīta atkritumi, kuru utilizācija ir maksas pakalpojums. Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem šādi spoguļi būtu jānogādā Getliņu poligonā.

Raksts tapis ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.