foto: ddp/Darius Dzinnik / Vida Press
Latviešu iecienītā skābeņu zupa ar vārītu olu nebūt nav vienīgais veids, kā pavasarī ēst skābenes.
Latviešu iecienītā skābeņu zupa ar vārītu olu nebūt nav vienīgais veids, kā pavasarī ēst skābenes.
Garšīgi

Iedvesmai no citu tautu virtuves - kā citādi pagatavot skābeņu ēdienus

"100 Labi Padomi"

Papētot mazliet sīkāk, ko ar skābenēm dara citu tautu virtuvē, izskatās, ka tās daļēji aizstāj spinātus un lieliski papildina svaigos salātus. Ir vērts paeksperimentēt, lai atklātu jaunas garšu kombinācijas!

  • Rumānijā skābenes pievieno zupām, sviestmaizēm, sautē kopā ar spinātiem un pievieno svaigiem salātiem un spinātiem.
     
  • Krievijā un Ukrainā gatavo zaļo boršču.
     
  • Horvātijā un Bulgārijā skābenes pievieno gan zupām, gan kartupeļu biezenim.
     
  • Grieķijas lauku reģionos slaveno filo mīklas spinātu pīrāgu – spanakopita – gatavo, pievienojot tam arī skābenes.
     
  • Indijā skābenes pievieno karijam.
     
  • Albānijā skābeņu lapiņas pasniedz marinētas olīveļļā kā uzkodu vai piedevu.
     
  • Skābenes arī labi papildinās zivju ēdienus, jo īpaši gardi ir trekno zivju ēdieni ar skābenēm.
     
  • Tās iederas arī lēcu un rīsu ēdienos, un kāds gan tur pārsteigums, jo tās var kombinēt arī ar grūbām.