Skrituļdēlis kā aizraujošs pārvietošanās rīks visai ģimenei
2021. gada 19. aprīlis, 05:05

Skrituļdēlis kā aizraujošs pārvietošanās rīks visai ģimenei

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Par spīti uzskatam, ka skeitošana ir paredzēta vien ekstrēmu pusaudžu aktīvās atpūtas vajadzībām, pārvietoties ar skrituļdēli var iemācīties ikviens. No pašiem mazākajiem līdz pat nelielas adrenalīna devas alkstošiem senioriem – jā, apbruņojoties ar pienācīgu drošības ekipējumu, uzsākt skeitošanas gaitas patiešām var ikkatrs interesents, kas ir tieši tas iemesls, kāpēc kopīgu braukšanu ar skrituļdēļiem ik gadu ieciena arvien vairāk un vairāk Latvijas ģimeņu. Lasiet un uzziniet vairāk par ieguvumiem, ko cilvēkam var sniegt pārvietošanās ar skituļdēli, tā veidiem un idejām, kā to veiksmīgi integrēt Jūsu gaidāmajā ģimenes kopā būšanas izbraucienā.

Skeitošana ķermeņa un prāta labsajūtai 

Skeitošana, kā ikviens cits fizisko aktivitāšu paveids, rada muskuļu slodzi, kas palīdz uzturēt ķermeni labā formā, taču tikai retais interesents patiesi iedziļinās tajos ieguvumos, ko braukšana ar skrituļdēli var sniegt ikvienam ģimenes loceklim. Piemēram, gados mazākajiem braucējiem, proti, bērniem no 4 līdz 10 gadu vecumam, skeitošana kalpos par lielisku veidu, kā izkopt izcilu līdzsvara sajūtu un attīstīt ķermeņa lokanību.

Nevajadzētu aizmirst arī par emocionālajiem ieguvumiem, ko cilvēkam spēj sniegt regulāri izbraucieni ar skrituļdēli. Pateicoties aerobās slodzes devai, skeitotāja ķermenis tiek apgādāts ar papildu skābekli, kas atstāj pozītīvu iespaidu ne tikai uz braucēja sirds un asinsvadu sistēmu, bet arīdzan samazina stresa līmeni organismā, kas šajā saspringtajā laika periodā ir ļoti būtisks faktors ikvienam ģimenes loceklim neatkarīgi no viņa/viņas vecuma.

No mini skrituļdēļa līdz mūsdienīgajam longbordam 

Tradicionālie skeitbordi, triku skrituļdēļi, longbordi, penibordi un pat  mini skrituļdēļi  – skrituļdēļu piedāvājums mūsdienās pārsniedz jebkura aktīvās atpūtas cienītāja ekspektācijas. Tāpēc pirms individuālas skrituļdēļa izraudzīšanās ikvienam ģimenes loceklim, būtu svarīgi saprast, ar ko tie atšķiras un kādam braucēja tipam tie ir piemēroti visvairāk.

Tā sauktais triku skrituļdēlis būs vairāk pielāgots tiem entuziastiem, kas vēlas pietiekoši nopietni attīstīt savas skeitošanas prasmes skeitparka teritorijā. Šo dēli visbiežāk izvēlas tieši jauniešu auditorija. Arī tradicionālais skrituļdēlis ir pietiekoši laba alternatīva sportiski noskaņotajiem braucējiem – lielisks braucamrīks manevrēšanai pa pilsētas šaurajām ieliņām, vienlaikus attīstot pietiekoši lielu ātrumu. 

Mazākajiem braucējiem , kas nu le spēruši savus pirmos soļus skeitošanas sportā, būtu ieteicams sākt ar mini jeb bērnu skrituļdēļiem. Šie dēļi ir īpaši pielāgoti mazāko skeitotāju pēdas izmēriem, kā arī būs daudz drošāki un vieglāk manevrējami par tradicionālajiem skrituļdēļiem. 
Prasmēm pakāpeniski attīstoties, bērns var pāriet uz peniborda izmantošanu. Penibordi ir mazi, šauri un svarā viegli plastmasas dēlīši, kas uz pārējo dēļu fona parasti izceļas ar to košajām dizaina variācijām. 

Savukārt skeitošanas iesācējiem jebkurā vecuma kategorijā lieliski noderēs tieši mūsdienīgie longbordi, kas aprīkoti ar lieliem riteņiem un salīdzinoši garāku klāju. Šo braucamrīku nereti mēdz dēvēt arī par brīvības garšas meklētāju skrituļdēli – nesteidzīgs ātrums, vējš matos un pietiekoši neapgrūtināta manevrēšana kā pilsētas, tā nomaļāku apvidu robežās. 

Kā vienu no labākajām longborda īpašībām noteikti jāuzsver tā stabilitāte, kas nozīmē pietiekoši drošu un neapgrūtinātu pārvietošanos neatkarīgi no konkrētā braucēja prasmēm.

Interesantas idejas skeitošanai ģimenes lokā

Kad esat izvērtējis gan skeitošanas pozitīvo iedarbību uz cilvēka fizisko un garīgo veselību, kā arī iepazinies tuvāk ar dažādajiem skrituļdēļu veidiem, laiks pievērsties bezgala interesantām idejām, kā šos braucamrīkus pielietot visas ģimenes vajadzībām. 
Viss, kas Jums būs nepieciešams ir vismaz divi skrituļdēļi, labs garastāvoklis un vēlme nedaudz izaicināt kā sevi, tā apkārtējos. Taču, ja Jūsu īpašumā šāda pārvietošanās rīka vēl nav, tad ielāgojiet, ka skrituļdēļi plašā izvēlē pieejami interneta veikalā 220.lv.

Izaicinošā stafete:

●Sadalieties divās spēlētāju grupiņās un vienojieties par stafetes  lokāciju, un garumu, iezīmējot tās sākuma un beigu posmus. Vienai spēlētāju grupai jāatrodas stafetes sākumā, taču otrai – beigu posmā. Uzsākot stafeti, pirmais komandas dalībnieks cenšas pēc iespējas ātrāk nokļūt līdz stafetes beigām, kur viņu sagaidīs otrais spēles dalībnieks, kurš, pārņemot stafetes kociņu (šim nolūkam noderēs arī parasta ūdens pudele) un skrituļdēli, dodas atpakaļ uz stafetes sākumu, lai nodotu starta signālu nākamajam komandas biedram, tā turpinot, līdz visi stafetes dalībnieki ir godam finišējuši.

Skeitošanas – orientēšanās sacensības:

●Arī šī aktivitāte pieprasa sadalīšanos vismaz divās komandās. Izvēlieties spēles lokāciju un izgatavojiet karti, kurā atzīmēti vairāki vietējās nozīmes objekti, kas kalpos kā atskaites punkti spēlētājiem, kuros viņiem būs nepieciešams uzņemt foto liecību, lai pierādītu, ka atzīmētais objekts patiešām ir ticis apmeklēts. Ielāgojiet spēles galveno noteikumu – pārvietošanās ir atļauta tikai un vienīgi ar skrituļdēļiem! 

Sagatavojieties sezonai, neizejot no mājas 

Pavasara/vasaras sezona ir kā nebeidzams piedzīvojumu laiks, tāpēc interneta veikals 220.lv ir parūpējies par attiecīga aktīvās atpūtas inventāra nodrošinājumu. Mūsu krāšņajā preču sortimentā pieejami gan bērnu velosipēdi, gan pusaudžiem un pieaugušajiem piemēroti divriteņi, kā arī skrituļslidas un skrituļdēļi visai ģimenei (uzzināt vairāk)!

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar interneta veikalu 220.lv.

Tēmas