Mūsu mīluļi
2021. gada 17. marts, 06:38

VIDEO: reportāža no Rīgas Zooloģiskā dārza - kā pavasari sagaida draiskais ķenguru mazulis un citi jaunākie iemītnieki?

Jauns.lv

Lai arī Covid-19 ieviesis būtiskas pārmaiņas ikdienā, Rīgas Zooloģiskais dārzs ir atvērts apmeklētājiem, un tā iemītnieki ar prieku gaida pavasari.

Roņu pārim - pelēko roņu mātei Kristai un tēvam Puikam - 26. janvārī piedzima jau trešais kopīgais mazulis, kurš kārtīgi ēd mammas trekno pienu un aug acīmredzami. Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns atklāj, ka mazais ronēns aug ne pa dienām, bet pa stundām. 

Savukārt Savannas mājas zebru āra pastaigu laukumā, kuru visas dienas garumā apdzīvo Grevi zebras Greta un Inaija, dienas pirmajā pusē rosās Čapmana zebra Dania ar 13. novembrī dzimušo meitu Zaru. Mazā Zara ir iemācījusies atpazīt savas mammas svītru rakstu un tagad, sekojot mammai, atklāj kustību prieku.

Arī pirms astoņiem mēnešiem Rīgas Zooloģiskajā dārzā dzimušais ķenguru mazulis ir krietni paaudzies un uzsācis patstāvīgas gaitas ārpus mammas somas.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā ir ko atklāt visās sezonās, tas ir atvērts arī ārkārtējās situācijas laikā, ievērojot visus drošības pasākumus.