Naži ar tērauda asmeni pēc kāda laika kļūst nespodri, it kā netīri, nomelnē un pārklājas ar plankumiem. Nereti ar tādu nazi vairs negribas griezt ne maizi, ne citus produktus. Patiesībā šis melnējums naža funkcijas nepasliktina un nazis nekļūst trulāks, taču traucē vizuālais iespaids.
Nomelnējušus nažus labi var notīrīt ar sodu: 2 ēdamkarotes sodas sakul ar 2 tējkarotēm verdoša ūdens. Ņem koka dēlīti, uzliec nazi un uzzied sodas pastu.
Pēc tam paņem korķi no vīna vai šampanieša pudeles un, ar spēku to piespiežot, norīvē naža asmeni un nobrauki melnējumu.
Beigās nazi rūpīgi noskalo un nekavējoties cītīgi noslauki.
Ievēro!
● Šis paņēmiens der arī šķēru spodrināšanai.
Saistītās ziņas
Ar zobu pastu spodrina gan izlietni, gan dimantus
4
Laiks pārbaudīt virtuves produktu krājumus - īpaši, ja pandēmijas trakumā sapirkies griķus vai rīsus
1
Trīs pašgatavoti tīrīšanas līdzekļi: traukiem, virtuves virsmām, ledusskapim
Citi šobrīd lasa
Mūžībā devies pazīstamais hokeja komentētājs Mariss Andersons