Noderīgi ikdienā
2020. gada 29. decembris, 21:00

No dabas noskaņām līdz eksotikai: 4 modes tendences telpu noformējumā

Jauns.lv

Uzzini, kas šobrīd aktuāls telpu noformējumā.

1. Eko un rustikālais stils. Filcs, voiloks, māla darinājumi, koks, čiekuri, kompozīcijas no sausajiem zariem – dabiskums labi iederas jebkurā interjerā. Dabas aksesuāriem var piešķirt svētku noskaņu, izkrāsojot izvēlētajā krāsu gammā. Eko rotājumi ir viena no pēdējos gados populārā rustikālā stila sastāvdaļām, akcentējot nesaglaustu, paraupju neapstrādāta koka un dabisko materiālu patieso skaistumu.

2. Telpu tematiskais noformējums. Viens no virzieniem – rotāt mājokli kādas Ziemassvētku un Jaunā gada grāmatas vai filmu sižeta noskaņojumā. Īpaši piemērots bērnistabas noformējumam, piemēram, atceroties Hariju Poteru vai Nārnijas hronikas, vai kādas iemīļotas latviešu pasakas elementus.

foto: Shutterstock

3. Pasteļtoņi. Bez klasiskajiem sarkanā un zelta vai zilā, baltā un sudraba salikumiem šāgada Ziemassvētku un Jaungada interjeros aktuāli ir pasteļtoņi – maigi gaišzilie, laškrāsas un bāli dzeltenie. Tie izmantojami kā pamatkrāsu salikumi, taču tiem nepieciešami akcenti, piemēram, metāla tonis.

4. Eksotiska egle. Dizaineri šogad piedāvā oriģinālus risinājumus egles izvēlē un rotājumā, piemēram, rotāt tās tropu stilā. Putnu figūras, taureņi un lieli spilgti ziedi eglē izskatīsies ļoti neparasti. Joprojām modē folijas egles un vintāžas rotājumi, īpaši senie, pagājušā gadsimta sākuma – bronza, eņģeļi, sveces u. tml.