foto: Pexels.com
Garšīgi

Pašu gatavoti enerģijas batoniņi: 2 receptes

"100 Labi Padomi"

Sēklas un žāvēti augļi kombinācijā ar medu un šokolādi labi noder paguruma brīžos un zināmā mērā – arī izsalkuma remdēšanai. Pašu gatavotajos batoniņos nav ķīmisku konservantu un mākslīgu saldinātāju. Vari tos uzglabāt vismaz divas nedēļas, pat ilgāk.

Žāvētu augļu un šokolādes batoniņi

16 gabali
40 minūtes

● 180 g brokastu pārslu ar šokolādi
● 100 g piena šokolādes
● 100 g medus
● 80 g sakapātu žāvētu augļu (aprikožu, plūmju, dzērveņu u. tml.)
● 50 g sakapātu lazdu riekstu
● 2 ēdk. izlobītu saulespuķu sēklu
● 2 ēdk. miltu
● 2 ēdk. sviesta
● 1 tējk. citrona sulas

1. Katliņā izkausē sviestu, pievieno medu un sasildi.

2. Iemaisi žāvētos augļus, pārslas, riekstus, saulespuķu sēklas, miltus un citrona sulu.

3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Seklā sacepumu veidnē (32 x 12 cm) ieklāj cepampapīru, iepildi maisījumu un izlīdzini tā, lai nebūtu plānāks par 1,5 centimetriem.

4. Liec krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem un atdzesē gandrīz remdenu. Sagriez 2 cm platos stienīšos.

5. Šokolādi salauz gabaliņos, liec karsta ūdens peldē un izkausē. Ar kausēto šokolādi izrotā stienīšus.

foto: Shutterstock

Mandeļu un sēklu batoniņi

16 gabali
35 minūtes

● 100 g sviesta
● 100 g medus
● 50 g izlobītu saulespuķu sēklu
● 50 g sakapātu mandeļu
● 30 g auzu pārslu
● 3 ēdk. sezama sēkliņu
● ½ tējk. malta kanēļa

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2. Katliņā izkausē sviestu un medu un iemaisi kanēli.

3. Pievieno pārējos produktus un rūpīgi samaisi.

4. Plātī ieklāj cepampapīru. Uzliec maisījumu un izlīdzini.

5. Ievieto krāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.

6. Izņem laukā, nedaudz atdzesē un sagriez stienīšos.