foto: Pixabay
Kādos mežos var atrast baravikas? Skaidro mikoloģe
Noderīgi ikdienā
2020. gada 12. oktobris, 11:47

Kādos mežos var atrast baravikas? Skaidro mikoloģe

Jauns.lv

Mikoloģe Diāna Meiere skaidro, kādos mežos var cerēt uz baraviku atrašanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"No mikologa viedokļa skatoties, baravikām ir vismaz trīs dažādas sugas. Ir vasaras baravikas, kas aug vasaras sākumā, ap Jāņiem, tās aug zem lapu kokiem – liepām, parkos, tādos mežos, kuros ir ozoli un liepas. Tradicionālās egļu baravikas aug zem eglēm, bērziem. Priežu baravikas, kuras ir sarkanbrūnas ar sarkanīgiem kātiņiem, jāmeklē priežu mežos" "RīgaTV 24" jaunās sezonas raidījumā "Saimnieks.Zeme.Valsts" sēņošanas noslēpumus atklāja Latvijas Nacionālā dabas muzeja komunikācijas nodaļas vadītāja, mikoloģe Diāna Meiere. 

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības padomniece lauku attīstības jautājumos Sniedze Sproģe ieteica labu aplikāciju - LVMGEO, kur kartē varot atzīmēt savas sēņošanas vietas, lai atcerētos, kurās vietās kādas sēnes augot un dalītos atklājumos arī ar citiem. 

Kristaps Ceplis, mežsaimniecības nozares pārzinis un biedrības "Zaļās mājas" vadītājs esot novērojis, ka šajā aplikācijā var redzēt, kādā stadijā atrodas mežs, kas arī ir svarīgi, ja ir vēlme no meža mājās pārnest rudens veltes.