Noskaidrots 2020. gada labākais pavārs un pavārzellis Latvijā
2.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā "Hanzas peronā" tika paziņots "Latvijas gada pavārs 2020" – Heinrihs Erhards ("Grand Hotel Kempinski Riga"), iegūstot balvā "Reaton Zelta pavārnīcu", portālu Jauns.lv informēja "Reaton" pārstāvji.
Savukārt, par labāko pavāra palīgu jeb pavārzelli tika atzīts Deniss Korotkovs (restorāns "Ogle"), balvā iegūstot "Reaton koka pavārnīcu".
Paziņots "Latvijas gada pavārs 2020"
2.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā Hanzas peronā tika paziņots "Latvijas gada pavārs 2020" – Heinrihs Erhards (Grand Hotel Kempinski Riga), iegūstot ...
Šogad konkursā piedalījās seši pavāri – Heinrihs Erhards no "Grand Hotel Kempinski Riga", Ozoda Abdullaeva no restorāna "Laivu centrs", Artūrs Marčenoks no restorāna "Ogle", Jānis Osis no "Hotel Hestia", Nauris Salenieks no restorāna "Kaļķu vārti" un Kirils Komarovs no restorāna "Laivas".
Pavārus vērtēja starptautiskā žūrija, kurā bija nozares eksperti no Latvijas – "Reaton Zelta pavārnīca" ieguvēji Raimonds Zommers un Ina Poliščenko, Somijas/Zviedrijas – Jari Karlsons, Lietuvas – Jaroslavs Orsevskis un Igaunijas – Rudolfs Vīsnapū.
Konkursā tika pieteikti arī 6 pavāru palīgi – pavārzeļļi – Nikita Lebedevs no restorāna "Lielupes Laivas", Andrejs Šuļģintovskis no restorāna "Kaļķu vārti", Kirils Dubrovskis, Mareks Vasiļevskis, Deniss Korotkovs no restorāna "Ogle" un Ozgurs Gurkans no "Grand Hotel Kempinski Riga". Labākais pavārzellis balvā saņēma "Reaton koka pavārnīcu", kā karjeras sākuma simbolu un naudas balvu 200 eiro apmērā.
Kritēriji, pēc kuriem notika vērtēšana pavāru konkursam ir: sagatavošanās darbam, darba forma, virtuves un inventāra sagatavošana, produktu pareiza sagatavošana, tehniskā meistarība un darba organizēšana, darba tehnika, darba vietas organizēšana, higiēna, produktu racionāla izmantošana jaunrade un mūsdienīgums, ēdiena pasniegšanas laiks un tehnika, ēdiena noformējums, kompozicionālā krāsu un formu vienotība, proporcijas, svars, ēdiena garšas, smaržas un produktu saderība un smaržas, garšas un konsistences atbilstība, kā arī ēdiena uzturvērtība.
Labākais pavārzellis tika noteikts pēc atsevišķiem žūrijas kritērijiem: darba tehnika, komandas darbs, higiēna un darba drošība, ieinteresētība darba uzdevumos un inovācijas.
Iepriekšējo gadu uzvarētāji:
2006., 2007. Raimonds Zommers
2008. Vasīlijs Stvelkos
2009. Terēze Kondrate
2010. Viesturs Lasmanis
2011. Jānis Rozenbergs
2012. Kārlis Visockis
2013. Romans Ugļacina
2014. Kristīne Strode
2015. Ina Pliščenko
2016. Kristīne Strode
2017., 2018. Dinārs Zvidriņš
2019. Pāvels Skopa