foto: unsplash.com
Vīnogas ir piemērotas ne tikai saldu ievārījumu un želeju pagatavošanai, bet arī pikantām mērcēm un biezeņiem.
Vīnogas ir piemērotas ne tikai saldu ievārījumu un želeju pagatavošanai, bet arī pikantām mērcēm un biezeņiem.
Noderīgi ikdienā

Šogad laba vīnogu raža: idejas, ko pagatavot

"100 Labi Padomi"

Šogad padevusies laba vīnogu raža. Receptes iedvesmai!

foto: unsplash.com

Zaļās vīnogas pēc novākšanas tālāk nenogatavojas, tāpēc tās jānovāc pilnīgi gatavas. Arī veikalā vai tirgū nav vērts pirkt cietas ogas, jo tās tik un tā nekļūs saldākas un garšīgākas.

Vīnogas ir piemērotas ne tikai saldu ievārījumu un želeju pagatavošanai, bet arī pikantām mērcēm un biezeņiem.

Vīnogu konserviem ieteicams pievienot nedaudz citrona sulas vai citronskābes.

Vīnogas pikantā marinādē

Piemērota piedeva putnu un meža dzīvnieku gaļas ēdieniem.

● 1 kg gaišo vīnogu
● 1 citrona miziņa un sula
● 750 ml sausā baltvīna
● 300 ml baltvīna etiķa
● 200 g cukura
● 1 kanēļa standziņa
● 4–5 mazas svaigas sarkanās čili pākstis
● 4 zvaigžņu anīsi
● 2 tējk. koriandra sēkliņu

1. Vīnogas noplūc no kātiņiem un pildi burkās.

2. Pārējos produktus liec katlā un uzvāri. Marinādi pārlej vīnogām.

3. Burkas aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

foto: Shutterstock

Vīnogu ievārījums

Vēlams izmantot vīnogas bez kauliņiem. Der gan nogatavojušās zaļās, gan zilās vīnogas.

● 1 kg vīnogu
● ½ tējk. citronskābes
● 500 g ievārījuma cukura 2:1

1. Notīrītas vīnogas ber katlā, karsē, lai saplok, un sablendē.

2. Pieber cukuru, maisot uzvāri un uz straujas uguns vāri 3–4 minūtes.

3. Iemaisi citronskābi, karstu pildi burkās un aizvāko.