Noderīgi ikdienā
2020. gada 11. septembris, 03:44

Zagļu eļļa – kas tā tāda?

"100 Labi Padomi"

Ēteriskajām eļļām jau vēsturiski ir bijusi liela nozīme. Tās minētas pat Vecajā Derībā. Savukārt leģendā par četriem zagļiem eļļas tika izmantotas arī, lai pasargātu cilvēkus no Melnās nāves.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zagļi izlikās par garšvielu tirgotājiem un smaržu pārdevējiem un, saprotot ēterisko eļļu nozīmīgo aizsargfunkciju, spēja aplaupīt Francijas mēra upurus. Savu noslēpumu viņi atklāja tikai tad, kad miertiesnesis tiem piesolīja cietumsodu vai ko ļaunāku. Pietuvinot stāstu vairāk mūsdienām, ir atklāts, ka tā ir spēcīgs baktēriju (kuras pārvietojas pa gaisu) iznīcinātājs.

  • Zagļu eļļa ir piecu ēterisko eļļu maisījums, kam piemīt spēcīgas antiseptiskas, antibakteriālas un pretvīrusu īpašības. Šī maisījuma sastāvā - krustnagliņu, citrona, kanēļa, eikalipta un rozmarīna ēteriskās eļļas. Zagļu eļļa sniedz arī sildošas sajūtas. Tā ir jāiemasē muguras lejasdaļā, uz augšstilbiem, kakla aizmugurējās daļas un vissvarīgākajā ķermeņa vietā – pēdās.
     
  • Tu vari arī pati pagatavot savu zagļu eļļu. Nepieciešamas krustnagliņu, citronu, kanēļa, eikalipta un rozmarīna ēteriskās eļļas, kā arī bāzes eļļa, piemēram, mandeļu eļļa, ja vēlies tās atšķaidīt.
     
  • Sajauc 200 pilienu krustnagliņu eļļas (divarpus tējkarotes) ar 175 pilieniem citronu eļļas (divas tējkarotes un 25 pilieni), 100 pilieniem kanēļa eļļas (tējkarote un 25 pilieni), 75 pilieniem eikalipta eļļas (viena tējkarote) un 50 pilieniem rozmarīna eļļas (puse tējkarotes). Ielej šo mikstūru tumšā stikla pudelītē un turi vēsā, tumšā vietā.