foto: Vida Press
Francijā izceļas pamatīgs skandāls salātu receptes dēļ
Sirils Liņjaks
Garšīgi
2020. gada 27. augusts, 06:59

Francijā izceļas pamatīgs skandāls salātu receptes dēļ

Jauns.lv

Francijā pamatīgu traci radījis kāds slavens šefpavārs, kurš bija spiests piekāpties pēc tam, kad mēģināja “uzlabot” Nicas salātus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Franču mediji vēstī, ka telekanālu M6 pārpludināja sūdzības par to, ka televīzijas šovā “Tous en Cuisine” (“Visi virtuvē”), kuru vada slavenais pavārs Sirils Liņjaks, paredzēts gatavot nepareizus Nicas salātus, un daži cilvēki šovā redzēto pat nodēvēja par “kulināro terorismu”.

Šis šovs kļuva īpaši populārs karantīnas laikā, kad cilvēki varēja gatavot līdzās šovam, jo tā veidotāji iepriekš publicēja produktu sarakstu, lai skatītāji var vērot raidījumu un gatavot maltīti.

Arī šī reize nebija izņēmums – telekanāls publicēja produktu sarakstu, lai cilvēki var tos sapirkt un gatavot kopā ar Sirilu, bet liels bija skatītāju pārsteigums, ieraugot Nicas salātiem paredzētajos produktos dažādas sastāvdaļas, kas nav tradicionālajā receptē.

Cilvēkiem turpinot kritizēt šo recepti un apsūdzot pavāru par franču kultūras apgānīšanu, recepte tika pārskatīta un publicēta jauna  - tāda, kas vairāk atbilst vēsturiskajai.

Nicas salāti ir viens no Francijas slavenākajiem ēdieniem un tā variācijas tiek pasniegtas restorānos visā pasaulē. Šis ēdiens bieži tiek modificēts un “uzlabots”, radot pamatīgas dusmas cilvēkos, kuri uzskata, ka novirzes no tradicionālajām normām nav pieļaujamas.

Pasaulē šos salātus bieži pasniedz ar kartupeļiem un zaļajām pupiņām, taču ne visi zina, ka arī tie nav oriģinālajā receptē. Tāpat kā salātlapas. Un pat tuncis, ko daudzi uzskata par neatņemamu šo salātu sastāvdaļu, patiesībā Nicā netiek tik bieži lietots kā anšovi.

Par to, kas drīkst būt Nicas salātos, strīdas gan pavāri, gan paši Nicas iedzīvotāji. Viens no pilsētas mēriem pat reiz uzrakstīja par to grāmatu. Tomēr lielākā daļa piekrīt, ka tomāti, gurķi, sīpoli, cieti vārītas olas, melnās olīvas un zivs – tuncis vai anšovi – ir likumīgas salātu sastāvdaļas.

foto: Pixabay.com
Nicas salātu variācija
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas