Garšīgi
2020. gada 4. augusts, 12:20

Arbūzu un meloņu jaunā raža izdevusies laba. Daudzi pircēji joprojām neticot, ka tie audzēti Latvijā

Jauns.lv

No attāluma tikai zinātājs varēs pateikt, kas vienā no Babītes novada Salas pagasta laukiem aug. Uz zemes guļošos arbūzus un melones iespējams pamanīt tikai pienākot klāt. Lauka saimniece Maija Kondratjuka stāsta, ka pircēji joprojām brīnoties un neticot, ka tos iespējams izaudzēt Latvijā, ziņo TV3 raidījums “900 sekundes”.

Arbūzu un meloņu audzētāja Kondratjuka norāda, ka joprojām daudzi neticot, ka šos augļus var izaudzēt arī šeit. Tagad svētdienās organizējot arī ekskursijas, lai cilvēki varot atbraukt un apskatīties. Viņas audzētos augļus varot nopirkt gan lielveikalos, gan Rīgas Centrāltirgū.

“Šogad mums arbūzi ir ātrāk. Parasti arbūzi nogatavojas ap augusta vidu. Šogad meloņu un arbūzu raža ir vienlaicīgi, ” stāsta Kondratjuka.

Viņa atklāj, ka arbūzi šogad stādīti jau maija sākumā, tāpēc tos bijis jāapklāj ar tuneļiem. Daļa stādu tomēr nosaluši, bet to vietā iestādīti citi. Kopumā raža izdevusies laba.

Sieviete arbūzus un melones audzējot jau sesto gadu, bet vienu drošu veidu, kā noteikt, vai arbūzs gatavs, viņa joprojām nav atradusi. Viņa skatoties, vai uz arbūziem ir dzeltens plankums un nokaltusi stīdziņa.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā video.