Noderīgi ikdienā
2020. gada 22. jūnijā, 16:01
Padomi zivju grilēšanai
Grilēšanai izmanto speciālo režģi ar rokturi, lai zivis var viegli apgriezt un tās neiekrīt oglēs.
■ Grilēšanai ir piemērotas kā zivju filejas, tā veselas zivis. Ķidājot tām vēlams atstāt klāt galvu un asti, tad zivis neizjuks.
■ Treknākas zivis ar stingru mīkstumu, piemēram, lasis, tuncis, siļķe, skumbrija, ir piemērotas grilēšanai uz restītēm virs karstām oglēm, bet liesākas (forele un asaris) labāk grilēt alumīnija folijā, lai tik ātri nekļūst sausas.
■ Zivis grilē nelielā karstumā, novietojot tālāk no oglēm, jo tās ātri izcepas. Jāraugās arī, lai neapdeg.
■ Lielākas zivis un to filejas ieteicams grilēt, ievietotas speciālā režģī, tad apgrozot tās nesadalīsies.