Jebkurš jauns iesākums ir svētki, kas svinami. Ar smaidu, ziediem un, protams, visgardāko torti - Lāču torti
foto: Publicitātes
Garšīgi

Jebkurš jauns iesākums ir svētki, kas svinami. Ar smaidu, ziediem un, protams, visgardāko torti - Lāču torti

Karlīna Timofejeva

Jebkurš jauns iesākums ir SVĒTKI. Skola ir sākums, tas ir jauns pakāpiens un būtisks pagrieziena punkts dzīvē. Skolā mēs sākam iepazīt pasauli un sevi, sākam apzināties sevi pasaulē. Tur mēs satiekam savus labākos draugus un mīļākos skolotājus, kurus neaizmirstam visa mūža garumā, jo tieši viņi mūs iedvesmojuši nākamajai profesijai un palīdzējuši dzīvesceļa izvēlē.

Kad 1.septembrī redzam steidzamies uz skolu mazo pirmklasnieku ar gladiolām rokās - bezmaz garākām par pašu - arī mūs pārņem tas saviļņojums un satraukums, ko izjutām toreiz, kad spēram pirmo soli nezināmajā, plašajā pasaulē. Un tagad saprotam un novērtējam, cik īpašs bijis šis brīdis, ar svētku sajūtu, ar ziedu smaržu un rudens garšu.

Jaunais mācību gads – tie ir svētki gan bērniem, gan skolotājiem, tie ir svētki ģimenei, un, šķiet, nav nekā svarīgāka šajā dienā.

Un kā gan tik svarīgs notikums varētu būt bez tortes?! Īstas, gardas tortes, kuras garša vēlāk atsauks atmiņā šo svinīgo brīdi – tik īpašo un neaizmirstamo pirmo skolas dienu.  Tādēļ arī tortei ir jābūt īpašai, tai jābūt tādai, kura garšos visiem. Tādai, kuru izvēloties, labi zini, ka tā būs īstā. Un tai jābūt ar neaizmirstamu garšu - tādu, kura vienmēr atgādinās par tik nozīmīgo dienu, kuru vēlēsimies paturēt atmiņā. Paturēt pavisam un izjust ikreiz, kad vien vēlamies atsaukt atmiņā laimes un prieka sajūtu, lai tālākās ikdienas gaitas turpinātu šajā gaisotnē, lai būtu vēlēšanās un iespēja šādus mirkļus novērtēt un radīt vēl.

Tieši tādēļ svētkiem izvēlētās tortes garšai jābūt īpašai – svētku garšai, kas atsauks atmiņā pasākuma gaišo noskaņu un siltās sajūtas. Un atcerieties, ka svētki var būt arī ikreiz, kad vien izlemsiet, ka ir īstais brīdis svinēt dzīvi un baudīt svētku garšu... Torte – tie ir svētki.

Un nav šaubu, ka tortes kvalitātei jābūt izcilai un sastāvdaļām īstām! Tādēļ tieši “Lāču” tortes būs vislabākā izvēle svētku galdam. Vai tā būtu visvisvis…iemīļotākā valriekstu torte vai Valriekstu šokolādes torte ar ķiršiem vai jebkura cita “Lāču” torte – Jūsu lēmums būs pareizs.

„Lāči” zina, ka īsti kārumnieki pazīst kārumu īsto garšu, tādēļ izmanto tikai rūpīgi atlasītas un augstvērtīgas izejvielas. No paša labākā, kas ir pieejams. „Lāču” konditoru gatavotajām tortēm krēmi tiek darināti svaigi turpat konditorejā.Mums patīk gan jaunas un neparastas garšu kombinācijas, gan tradicionālas un labi zināmas garšas. Mēs strādājam svētkiem. Un ticiet vai ne – bet mums arī darbs ir svētki, jo “Lāču” meistariem patīk un pašiem bezgala garšo viss, ko viņi gatavo!

foto: Publicitātes

 “Lāču” tortes prasa augstu meistarību, pacietību un laiku. Ar lielu iedvesmu meistari rada katru gardumu – gluži kā mākslinieki, kuri rada šedevrus pašu rokām, neizmantojot rūpnieciskās iekārtas. Var droši teikt, ka ikviens “Lāčos” tapušais gardums ir meistaru roku oriģināldarbs, un ceptuvē svaigi darināti top gan krēmi, gan arī trausli veidotie dekori, savukārt biskvītiem izmanto īstas olas.

Jo “Lāču” tortes top meistaru rokās un to receptes rada, izgaršo un cep īsti kārumnieki.

Un tikai roku darbs spēj radīt sajūtu, ka torte cepta ar mīlestību...Tieši mīlestība jau ir tā, kas ir visu svētku pamatā, un mīlestība ir tā, ko mēs patiesībā svinam svētkos. Un torte ir kā simbols svētkiem. Simbols mūsu mīlestībai, mūsu siltajām jūtām pret mīļajiem, pret draugiem un tuviniekiem.

Novēlam, lai svētku sajūta vienmēr silda, atsaucot atmiņā skaistos un gardos mirkļus! Un atcerieties, ka svētki var būt arī ikreiz, kad vien izlemsiet, ka ir īstais brīdis svinēt dzīvi un baudīt svētku garšu...  Novēlam būt patiesiem un dabiskiem savās emocijās un atļauties saskatīt svētku brīžus arī ikdienā, kurus vērts patiesi un no sirds svinēt!         

foto: Publicitātes

Visvisvis!...iemīļotākā „Lāču” torte - „VALRIEKSTU torte”

Gatavota no olu biskvīta, ar valriekstiem un īstu medu, pildīta ar īstu saldkrējuma sviestu un vārītā iebiezinātā piena krēmu. Tortes virsma bagātīgi pārlieta ar tumīgu lazdu riekstu glazūru un tās dekori ir pašu rokām gatavoti „Lāču”ceptuvē. Torte sānos ir krāšņi dekorēta ar veseliem valriekstiem.” Valriekstu tortes” tapšana ir sarežģīts un darbietilpīgs tapšanas process, tomēr rezultāts ir ieguldītā darba vērts.

foto: Publicitātes

“VALRIEKSTU torti  ar ĶIRŠIEM”  grezno brīnumgarda  augstvērtīgās beļģu šokolādes glazūra  un bagātina sulīgo ķiršu pildījums. Neatvairāmā garšu kombinācija ir domāta īstiem izsmalcinātu saldumu mīļotājiem – torte ar augstas kvalitātes izejvielām un rokām darinātiem dekoriem.

Mmm... nu kurš gan spētu atteikties no tik kārdinoša kūkas gabaliņa!?!

Visplašākais klāsts ar „Lāču” tortēm ir ”Lāču veikalos”, savukārt visiecienītākās atradīsiet arī lielveikalos! Lai labi garšo!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Lāči