foto: Shutterstock
Kaķis maina spalvu. Kā uzturēt tīru māju?
Vienalga, ķemmē kaķi vai neķemmē, spalvas iet pa gaisu. Ko darīt?
Mūsu mīluļi
2018. gada 26. decembris, 07:11

Kaķis maina spalvu. Kā uzturēt tīru māju?

"100 Labi Padomi"

Vienalga, ķemmē kaķi vai neķemmē, spalvas iet pa gaisu! Protams, labs palīgs telpu tīrīšanā ir putekļsūcējs, bet ir arī citi, asprātīgāki paņēmieni, kā uzturēt māju pieņemamā izskatā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā sakopt mīkstās mēbeles un tepiķus?

* Kaķu spalvas viegli noņemt ar samitrinātu virtuves švammīti – tās pieķeras virsmai.

* Vari lietot pumeku: tā abrazīvā virsma uzņem un saveļ spalvas murskulī.

* Viegli pārnēsājamus tepiķus un pārsegus var notīrīt, piemēram, pavelkot gar silikāta ķieģeļu sienu, – porainā virsma darbojas līdzīgi pumekam.

* Uzvelc gumijas cimdu, samitrini ar ūdeni un nobrauki mīkstās mēbeles ar roku: spalvas pieķersies cimdam. Novelkot to, izvērs uz otru pusi tā, lai spalvas paliek iekšpusē, un izmet.

* Vietu, kur kaķis mīl pagulēt, var pārklāt ar citu audumu un, kad nāk ciemiņi vai spalvu sakrājies ka biezs, pārklāju noņemt un notīrīt.

Kā satīrīt grīdas un cietas virsmas?

* Apavu, piemēram, krokšu gumijas zoli samitrini ar ūdeni un pārstaigā netīrās vietas: kaķa spalvas pieķersies apaviem, un tās varēsi savākt.

* Uz koka, lamināta vai vinila grīdas spalvas var savākt ar sausu mopu. Šoreiz palīdzēs statiskās strāvas iedarbība – spalvas pielips.

* Lai novērstu kaķa spalvu pieķeršanos cietajām virsmām, apstrādā tās ar antistatisku tīrīšanas līdzekli.

Padomā, pirms dari!

Dzirdēts, ka kaķi var nosūkt ar putekļsūcēju, izmantojot zemāko sūkšanas jaudas iespēju. Taču kaķis var nebūt sajūsmā par šādu kopšanas veidu, pat uztvert to kā draudus sev un tāpēc kļūt agresīvs. Tāpēc, pirms ko tādu sāc, pārliecinies, ka dzīvniekam tas patīk.