foto: LETA
Cilvēki tā izpirkuši IKEA, ka daudziem nākas doties prom tukšām rokām
Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikals.
2018. gada 5. oktobris, 05:22

Cilvēki tā izpirkuši IKEA, ka daudziem nākas doties prom tukšām rokām

Jauns.lv

Zviedrijas mēbeļu koncerna IKEA ienākšana Latvijā bija ilgi gaidīts notikums. Par to liecināja arī lielās rindas atklāšanas dienā, kā arī cilvēku pūļi, kas pat vairāk nekā mēnesi pēc atklāšanas, ik dienu apmeklē veikalu. Daudzi pircēji gan izteikušies, ka visas kārotās un iepriekš nolūkotās preces atrast nav izdevies, jo tās bijušas izpirktas. To, ka problēma bija, portālam Jauns.lv atzina arī IKEA pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmais zviedru mēbeļu giganta veikals Latvijā tika atklāts 30. augustā, kad pie veikala veidojās iespaidīgas rindas ar pirmajiem pircējiem.

Pie mums, tāpat kā citviet pasaulē, arī pie mums IKEA atrodas salīdzinoši nomaļā vietā – Biķeru ielā 2, Dreiliņos, Stopiņu novadā. Kā zināms, šādu praksi veikala ķēdes attīstītāji piekopj, lai padarītu mēbeļu un mājokļa aksesuāru iepirkšanu maksimāli ērtu un ātru.

“Prece šobrīd nav pieejama”

Tomēr lielais pieprasījums darīja savu, un jau pēc dažām dienām vairākus populārus produktus no veikala sortimenta rotāja uzraksts: "Šobrīd prece nav pieejama". 

"IKEA beidzot ir pievedums? Pirms kādām 10 dienām tur reāli puse plauktu bija tukši," 4. oktobrī, vairāk nekā mēnesi pēc veikala atklāšanas, izskan jautājums tviterī.

Ieskats jaunajā Rīgas IKEA lielveikalā

gallery icon
54

Ar vilšanās sajūtu mājās, spriežot pēc cilvēku atsauksmēm, no IKEA tā pirmajā darbības mēnesī aizbrauca daudzi, tostarp arī kaimiņvalsts Igaunijas iedzīvotāji. Lai arī veikalu plaukti regulāri tika papildināti ar jauniem pievedumiem, nodrošināt 100% piedāvājumu visām pieprasītākajām precēm lielā pircēju pieplūduma dēļ veikala pārstāvjiem neizdevās. To, ka pieprasījums bija negaidīti liels, Jauns.lv atzina arī IKEA pārstāvji. 

2018. gads. Simtiem cilvēku atvēršanas dienā šturmē IKEA veikalu Rīgā

gallery icon
110

Solīja izpētīt Latvijas tirgu

Kāda no Jauns.lv uzrunātajām veikala apmeklētājām, kura uz IKEA atbraukusi no Rīgas, pauda, ka savulaik medijos lasījusi par IKEA nodomiem izpētīt Latvijas tirgu, lai noskaidrotu, uz kurām precēm koncentrēties un šobrīd pieļauj, ka tirgus izpēte tomēr nav palīdzējusi nodrošināt nepieciešamo produktu klāstu.

"Jautāju IKEA veikala darbiniecei, kāpēc labākās un populārākās lietas šobrīd nav pieejamas, un viņa atbildēja, ka mazliet jāpaciešas, jo, cerams, ka drīz jau visiem mājās būs sapirktas lietas, ko viņi ir vēlējušies. Uz veikalu regulāri atbrauc milzu furgoni ar precēm, bet nespējot vest – tik ļoti latvieši esot noilgojušies pēc IKEA," no pārdevējas dzirdēto atstāsta pircēja.

IKEA atzīst, ka problēma pastāv

Jauns.lv vērsās pie IKEA vadības, lai vaicātu, vai, viņuprāt, sortimenta problēma šobrīd tiešām pastāv, un vai ir paredzams, kā un kad tā tiks atrisināta.

Veikalu ķēdes sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs Renata Dante apliecināja, ka problēma tik tiešām pastāv, un tās iemesls bijis neplānoti liels pircēju skaits pirmajās nedēļās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Pircēju skaits iesākumā bija lielāks, nekā prognozējām, tādēļ izveidojās atsevišķu produktu iztrūkums. Šobrīd situācija normalizējas un produkti kļūst pieejamāki," pauda veikala pārstāve.

IKEA muzejs Zviedrijā

gallery icon
25

Tēmas