Piena želejas un ķīseļi - no Ulmaņlaiku pavārgrāmatām
foto: Shutterstock
Baltās želejas un ķīseļus galdā liec ar košu ogu vai kafijas mērci.
Garšīgi

Piena želejas un ķīseļi - no Ulmaņlaiku pavārgrāmatām

"100 Labi Padomi"

Katram labā atmiņā ir gardie bērnības saldēdieni, ko visos godos gatavoja vecmāmiņas. Piedāvājam dažas receptes un gudrības, kāpēc omītēm viss izdevās tik garšīgi.

* Liekot pienu vārīt, der kastroli izskalot ar aukstu ūdeni.

* Piens jāvāra uz ašas uguns tādēļ, ka tas, lēni vārot, piedeg.

* Piens ir visvieglāk sagremojams maziem bērniem, turpretim pieaugušajiem no tā mēdz izcelties kuņģa vainas.

* Piena un krējuma želejām, kuras nav dzidras, var želatīnu kausēt tanī pašā šķidrumā, t. i., pienā vai krējumā.

* Želejām domātās veidnes pirms pildīšanas izskalo ar aukstu ūdeni.

* Kad aukstu želeju liek uz galda, veidni uz pusminūti ieliek vārošā ūdenī, tad izņem laukā, ātri noslauka un izgāž uz šķīvja. Var arī rīkoties šādi: dvieli iemērc vārošā ūdenī un ar to aptin želejas formu – želeja viegli iznāk laukā.

Lasi tālāk un uzzini 3 receptes, kā gatavot saldēdienu ar bērnības garšu:

Nākamā lapa: Piena želeja