Lieldienu laikā parasti ir liels pieprasījums pēc baltajām olām, taču tās ir trauslākas par brūnajām.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 25. martā, 10:02
Vāri olas pareizi, un tu uzvarēsi visās Lieldienu kaujās!
Lai Lieldienu olas būtu stipras un tu spētu uzvarēt visās kaujās un arī ripināšanas sacensībās, der zināt pāris būtiskus knifiņus.
vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā, tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni;
lai olas neplaisātu, būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls;
olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas;
kad ūdens uzvārījies, uz lēnas uguns olas jāpavāra vēl aptuveni 20–30 minūtes;
izvārītas un nokrāsotas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj turpat katliņā un tikai pēc tam uzmanīgi ar karoti pa vienai jāceļ laukā;
Lieldienu laikā parasti ir liels pieprasījums pēc baltajām olām, taču tās ir trauslākas par brūnajām.
Laimigamgimenem.lv / Foto: Shutterstock.lv