foto: LETA
Ar vecajām riepām var piedalīties izlozē
Viena Vide Visiem
2018. gada 22. aprīlis, 06:12

Ar vecajām riepām var piedalīties izlozē

Kas Jauns Avīze

Latvijas Zaļais punkts aicina līdz 31. maijam nodot vecās riepas un piedalīties vērtīgu balvu izlozē.

Autovadītāji var nodot četras vieglo auto riepas "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme" un "Jumis" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos.

“Aptaujas dati rāda, ka liela daļa iedzīvotāju – 61%, mainot riepas, vecās atstāj autoservisā. No autoservisiem riepas tiek nosūtītas pārstrādei. Taču 25% autoīpašnieku vecās riepas glabā garāžās vai mājās, nebaltām dienām, ar domu, ka varbūt kādreiz tās noderēs,” stāsta Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

Tomēr ir būtiski, ka nolietotās riepas pēc kalpošanas laika beigām uzreiz tiek pārstrādātas. Ja riepas glabā ilgi, tās izžūst un ir neizmantojamas pārstrādei, un vienīgais izmantošanas veids ir sadedzināšana enerģijas ieguvei, piemēram, cementa ražotnē.

Akcijas laikā varēs piedalīties degvielas tirgotāja "Virši A" sarūpēto balvu izlozē, būs iespēja vinnēt vienu dāvanu karti 100 eiro vērtībā un divas 50 eiro vērtībā.

Nolietotās riepas bez maksas var nodot visu gadu:
"Eco Baltia vide" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos Getliņu ielā 5, Rumbulā, un Ādažu novadā, Kadagā, Kadagas attīrīšanas ietaises;
"Eko Kurzeme" laukumā Liepājā, Ezermalas ielā 11;
SIA "Jumis" laukumā Siguldas novadā "Zemdegās".