Rudenīgs saldēdiens - buberts ar dzērveņu ķīseli
foto: LETA
Saldenskābais dzērveņu ķīselis kopā ar bubertu ir lieliska kombinācija. Rudens garša!
Garšīgi

Rudenīgs saldēdiens - buberts ar dzērveņu ķīseli

Mammamuntetiem.lv

Lūk, vēl viens veids, kur varam izmantot dzērvenes - pagatavot saldajam ēdienam ķīseli! Kā to pagatavot, stāsta receptes autore Agita Gabrāne.

Sastāvdaļas:

Bubertam
1l piena
200g manna
200g cukurs
3 olas

Ķīselim
ūdens
dzērvenes
cukurs
kartupeļu ciete

Gatavošana:

Buberts:
Katliņā uzvāru pienu, pievienoju cukuru. Nepārtraukti maisot, sijāju pienā mannu. Vāru, līdz sabiezē. Olas baltumu atdalu no dzeltenuma. Saputoju olas baltumu stingrās putās. Olas dzeltenumam pievienoju nedaudz cukura un arī saputoju. Mannā biezputrā iemaisu olas dzeltenumu. Uzvāra biezputru. Karstā biezputrā iecilāju olas baltumu. 

Ķīselis:
Katlā ieleju ūdeni, ieberu dzērvenes un vāru, kamēr tās izšķīst. Tad ogas izberžu caur sietiņu, lai ķīselī nebūtu dzērveņu miziņu. Dzērveņu sulai pievienoju tik daudz ūdens, cik daudz vēlos ķīseli. Pēc tam pievienoju cukuru, uzvāru. Kartupeļu cieti sajaucu ar auksto ūdeni un, nepārtraukti maisot, leju ķīselī. Kartupeļu ciete nepieciešama tik daudz, cik biezu vēlas ķīseli. Ja grib šķidrāku ķīseli - jāņem mazāk cietes, ja biezāku -vairāk. 

Pasniedzot buberts sanāk čaugans un ar saldenskābo ķīseli garšo lieliski!