foto: Publicitātes
Vides aktīvisti aicina ikvienu kļūt par pilsoni "Miskastes valstij"
Jaunās valsts karogs.
Likums un taisnība
2017. gada 9. septembris, 18:57

Vides aktīvisti aicina ikvienu kļūt par pilsoni "Miskastes valstij"

Kasjauns.lv

Vides aktīvistu grupa nodibinājusi savu "valsti" - ar savu valūtu, pasi pilsoņiem un virsuzdevumu. Nav noslēpums, ka pasaules ūdeņi mirkst plastmasas atkritumu tonnās, un, lai situācijai rastu jelkādu risinājumu, aktīvisti nākuši klajā ar ideju.

Ideja paredz atzīt milzīgos atkritumu kalnus par atsevišķu valsti un lobēt to Apvienotajās Nācijās, tādējādi liekot reālajām pasaules valdībām palīdzēt šai "Miskastes valstij", vēsta vietne Adweek.com.

Londonā bāzējies radošs duets izstrādājis kampaņu "Miskastes salas", kas vērš uzmanību uz pamatīgi piedrazoto Kluso okeānu. Kampaņas organizatori nosūtījuši vēstuli ANO ar lūgumu jauno nodibinājumu atzīt par oficiālu valsti, proti, visai atkritumu masai jātiek pie valsts statusa. Petīciju jau parakstījušas divas bezpeļņas partnerorganizācijas, un kampaņai aktīvi pieslēdzies arī bijušais ASV viceprezidents Als Gors, kurš piedāvā vairākus risinājumus, kā cīnīties ar nemitīgi augošo piesārņojumu Klusajā okeānā.

Angļu aktieris uz izmeklējošais žurnālists Ross Kemps vērš uzmanību uz faktiem. Katru gadu vismaz 8 miljoni tonnu plastmasas nonāk okeānos, nogalinot vismaz miljonu jūras putnu.

Sasakaņā ar ANO hartu, citām valstīm būtu pienākums palīdzēt, attīrot jaundibinātās Miskastes salas. Lai tas notiktu, jaunajai valstij jābūt oficiāli nodibinātai un atzītai. Šobrīd tai ir karogs - zils ar baltu un zaļu; tās centrā ir plastikāta pudele. Valstij ir arī sava valūta "Debris" jeb "draza", uz kuras banknotēm attēloti bruņurupuči, roņi un citi dzīvnieki, kuriem kaitē peldošie atkritumi. 

Ikviens pasaules iedzīvotājs aicināts kļūt par jaunās valsts pilsoni, parakstot petīciju te