Līgo vakaram un Jāņu rītam: dārzeņi ar 2 mērcēm un pildīti jaunie kartupeļi
foto: Shutterstock
Garšīgi

Līgo vakaram un Jāņu rītam: dārzeņi ar 2 mērcēm un pildīti jaunie kartupeļi

"100 Labi Padomi"

Noderēs gan tiem, kuriem garšo šašliks un citāda cepta gaļa, gan tiem, kuri priekšroku dod viegliem dārzeņu ēdieniem. Iesaka žurnāla "100 Labi Padomi" recepšu redaktore Iveta Galēja.

Pildīti jaunie kartupeļi

Siera krēmu vari samaisīt arī ar saspaidītu mīkstumu, ko izdob no kartupeļiem, tad porcijas sanāks lielākas un vairāk. Tikpat labi vari piepildīt nevis tvaicētus, bet krāsnī ceptus kartupeļus ar mizu.

4–6 porcijas
40 minūtes pagatavošanai

16 vidēji kartupeļi
200 ml saldā krējuma
100 ml skābā krējuma
100 g Rokforas siera
sakapāti zaļumi: pētersīļi, raudene, timiāns
sāls, malti melnie pipari

1. Nemizotus kartupeļus ar suku ļoti rūpīgi nomazgā.
2. Zaļumus ieliec sietā, uzliec virsū kartupeļus, ievieto sietu katlā virs verdoša ūdens un tvaicē gatavus. Atdzesē.
3. Sieru izberz caur smalku sietiņu un samaisi ar saldo un skābo krējumu, sāli un pipariem.
4. Kartupeļiem līdz pusei izdob mīkstumu un iepildi siera maisījumu. pārkaisi ar zaļumiem.

foto: Shutterstock

Dārzeņi ar divām mērcēm

Kā vienā, tā otrā mērcē iederas arī sakapāti zaļumi – pēc vēlēšanās.

Sinepju mērcei:
200 g skābā krējuma
2 ēdk. konjaka
1 ēdk. sinepju
naža gals cukura
sāls, malti melnie pipari

Ķiploku mērcei:
150 g skābā krējuma
100 g vājpiena biezpiena
4 ķiploka daiviņas
4 ēdk. olīveļļas
2 ēdk. majonēzes
sāls, malti melnie pipari

Dārzeņi:
2 kolrābji
2 lieli burkāni
2 paprikas pākstis
1 brokolis

1. Pagatavo sinepju mērci: visus produktus rūpīgi sakul un noliec vēsumā.
2. Pagatavo ķiploku mērci: ķiplokus nomizo, smalki sakapā un samaisi ar olīveļļu. Ļauj pusstundu ievilkties. Pēc tam izberz caur sietiņu un sakul ar majonēzi, krējumu un biezpienu. Pieber sāli un piparus un noliec vēsumā.
3. Sagatavo dārzeņus: notīri un sagriez gabaliņos vai strēmelītēs. Brokoli sadali rozetēs. Pasniedz ar abām mērcēm.

foto: Shutterstock

Tēmas