Saulespuķu sēklu krēms ir garšīga piedeva - gan maizei, gan makaroniem, gan dārzeņiem.
Garšīgi
2017. gada 4. jūnijā, 09:36
Saulespuķu sēkliņu krēms: gardums, ko ēst ar maizi vai dārzeņiem
Ledusskapī uzglabājams gandrīz nedēļu, bet, ja grib pagatavot rezervi ilgākam laikam, tad krēmu iepilda katliņā un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Pēc tam pilda burciņā un aizvāko.
Pamatreceptei:
200 g izlobītu saulespuķu sēkliņu
5 ēdk. saulespuķu vai zemesriekstu eļļas
3 ēdk. citronu sulas
1 tējk. sāls
malti melnie pipari
250 ml ūdens
Piedevām:
svaigi vai kaltēti garšaugi
kaltēti tomāti
olīvas
paprikas gabaliņi
sīpolu un ķiploku gabaliņi
rīvēti mārrutki
sasmalcinātas selerijas
u. c.
Gatavošana
1. Saulespuķu sēkliņas uz 12 stundām iemērc ūdenī, pēc tam nokās.
2. Ieber bļodā un pievieno eļļu, citronu sulu, sāli un piparus un sablendē.
3. Pievieno piedevas, kādas labāk garšo, un vēlreiz sablendē.
4. Ja nepieciešams, pielej vēl eļļu, lai sanāk tik biezas konsistences krēms, ka var ziest uz maizes.
5. Iepildi burciņā un uzglabā ledusskapī.