Saldēdiens 15 minūtēs: vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām
foto: Shutterstock
Vafeles - našķis, ko pagatavot, kad ciemos nāk saldummīļi.
Garšīgi

Saldēdiens 15 minūtēs: vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām

Mammamuntetiem.lv

Vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām iepriecinās ikvienu saldummīli.

Sastāvdaļas: 10 – 12 vafelēm
Gatavošanas laiks: 10 – 15 min

Biezo vafeļu maisījums: 500 g (1pac.)
Sviests, kokosa, vīnogu kauliņu vai rapšu eļļa: 170 ml
Silts ūdens vai piens: 300 ml
Vārītais kondensētais piens: 1 bundža
Dažādas ogas (saldētas vai svaigas): 500 g

“Bieži vien cilvēki ir pret dažādiem kūku vai pankūku maisījumiem, taču vafeļu maisījumu varu ieteikt, jo tas sastāv tikai no 5 sastāvdaļām: taukvielas (sviests, eļļa), piens vai ūdens, milti, cepamais pulveris un olas. Maisījumā tiek izmantotas pēdējās trīs izejvielas,” stāsta Rimi Gardēdis un šefpavārs pavārs Normunds Baranovskis. Pavārs iesaka šādu vafeļu maisījumu turēt mājās, gluži tāpat kā kondensēto pienu vai medu – tie labi sader ar vafelēm. Ja tiek ceptas vafeles, tad noteikti jāatceras par saldētajām ogām, ja tādas no vasaras saglabātas saldētavā.