Lasis brokoļos: recepte, ja ciemos nāk gardēži
Šīs garšas ziņā neparastās maltītes recepte atvesta no Stokholmas. Tā ir ātri un vienkārši pagatavojama, turklāt nepieciešami tikai trīs labi pazīstami produkti. Recepte būs īsts glābiņš reizēs, ja laika maz, bet ciemos gaidāmi gardēži. Iesaka interjera žurnāliste Anita Pīra.
4 personām
45 minūtes pagatavošanai
4 palielas laša šķēles
2 lieli brokoļi
1 paciņa vai bundža kokosriekstu piena
neliels gabaliņš ingvera
sāls, pipari pēc garšas
citrons – pasniegšanai
1. Brokoļus sagriez gabaliņos, lasi, ja ir vesela zivs, – aptuveni 3 cm biezās šķēlēs.
2. Stikla vai metāla veidnē kārtām liec lasi un brokoļus, pārkaisi ar sāli un pipariem un pārlej ar kokospienu, kurā ierīvēts ingvers.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liec lasi brokoļos cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, pēc tam samazini karstumu līdz 165 grādiem un cep vēl 15 minūtes vai nedaudz ilgāk, kamēr lasis gatavs. Brokoļiem jābūt nedaudz pacietiem, kraukšķīgiem, bet lasim – mīkstam.
4. Pasniedz ar citrona šķēlītēm, ar ko pārslacīt lasi pirms baudīšanas.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock