Arvien populārāk kļūst saldējumu gatavot mājās. Kādu ierīci izvēlēties?
Ja vēso kārumu pagatavo mājās, tas garšo nesalīdzināmi īpašāk par rūpnieciski ražoto, un, pats galvenais – tu zini, kādas sastāvdaļas tajā ieliec. Iespējams, var iztikt arī bez palīgierīcēm, bet vislabākais saldējums, protams, izdodas, ja izmanto saldējuma mašīnu. Kuru izvēlēties? Sabalansē pirkuma cenu ar savām vēlmēm, iesaka žurnāls “100 Labi Padomi”.
Šīs iekārtas pašas saldējumu nesaldē, tikai to samaisa. Sagatavoto masu kopā ar tilpni liek ledusskapja saldētavā. Šo mašīnu var izvēlēties, ja saldējumu gatavosi reti un tā ir vairāk izprieca nekā gardēža kaprīze. Jāpārbauda, vai tilpni var ielikt tava ledusskapja saldētavā. Forumos palasījām, ka šajās mašīnās saldējums var nesanākt tik krēmīgs, kā vari vēlēties, un tajā var būt ledus gabaliņi.
Dažiem modeļiem, piemēram, ICE 40 BCE, ir divi saldējuma gatavošanas toveri, tātad vienlaikus vari sagatavot masu 2 veidu saldējumam. Bet, piemēram, modelim Princess ir blendēšanas iespēja, ja vēlies saldējumam pievienot augļus vai ogas. Šādās iekārtās gatavotā masa būs atbilstošāka izpratnei par labu saldējumu. Svarīgi, vai toveri var ielikt saldētavā.
, bet tās, līdzīgi kā maizes cepamās mašīnas, pilnībā nodrošina visu saldējuma gatavošanas ciklu, piedāvā vairākas saldējuma gatavošanas programmas, satur bērnu drošības iestatījumus un citas ekstras. Piemēram, STOLLAR BCI-600 automātiski nosaka maisījuma cietību un saglabā to līdz saldējuma pasniegšanas brīdim un, ja nepieciešams, saglabā maisījumu vēsu līdz 3 stundām. Iekārtām jāparedz vieta virtuvē, jo tās aizņem apmēram 30 x 20 cm lielu platību. Daudziem modeļiem lietošanas instrukcijām, ko, starp citu, noteikti vajadzētu izlasīt, nāk līdzi arī saldējuma recepšu grāmatiņa.