Viena Vide Visiem
2016. gada 27. jūlijs, 18:45

Kur likt tukšās eļļas pudeles? Ar tehniskajām eļļām jābūt ļoti uzmanīgiem

Jauns.lv

Vai iztukšotās eļļas pudeles drīkst mest plastmasas iepakojumam paredzētajos dzeltenajos šķiroto atkritumu konteineros?

Skaidrību vieš “Eco Baltia grupa” korporatīvās komunikācijas direktore Dace Jansone: “Šajos konteineros drīkst izmest pārtikas eļļai paredzētās pudeles, taču tām noteikti ir jābūt pilnībā iztukšotām.”

Citādi ir ar tehniskajām eļļām. Uzņēmuma “Clean R” izpilddirektors Valērijs Stankevičs Kasjauns.lv skaidro: “Tehnisko un auto eļļu iepakojuma pudeles nedrīkst mest plastmasas atkritumiem paredzētajos konteineros, jo tā ir ar bīstamiem atkritumiem piesārņota tara un tiek savākta kopā ar izstrādātajām autoeļļām un eļļas filtriem.”

Privātpersonas tuvāko bīstamo atkritumu pieņemšanas punktu, kur nodot tukšās motoreļļas kannas, var atrast interneta vietnē: atkritumi.lv/lv/karte/ella-un-ellas-filtri.

Pārsvarā tas ir bezmaksas pakalpojums. Mājsaimniecībā radītos bīstamos atkritumus darbdienās Rīgā var nodot pie degvielas uzpildes stacijām Mūkusalas ielā 78, Vienības gatvē 117, Ķīšezera ielā 31, Šampētera ielā 180, Gunāra Astras ielā 7, Emmas ielā 45, Getliņu atkritumu savākšanas poligonā un citviet.

Elmārs Barkāns/Foto: Lita Krone/LETA

Tēmas