Latvijas tomātu pīrāgs ar Parmas sieru un rukolu - recepte
Šim ēdienam ieteicams nežēlot uz ļoti labu un aromātisku, vislabāk pašmāju, tomātu iegādi. Ideāli, ja tas ir tieši Latvijas tomātu sezonā, jo tad katrs pīrāga kumoss būs neaizmirstams. Saldais tomāts lieliski sader ar pikanto rukolu un Parmas sieru. Droši vari izmantot mūsu pašu “Monterigo” sieru vai lietuviešu "Džiugas".
Sastāvdaļas:
300 g tomātu
40 g čabatas maizes (ciabatta)
50 g Parmas siera
30 g rukolas
50 ml olīveļļas
daži zariņi timiana lapiņas
2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
¼ daļa citona
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Čabatas maizi sagriez plānās šķēlēs, uz pannas saliec kopā pa trīs šķēlēm, lai veidojas apaļa kūciņa un apsmērē ar eļļu. Liec krāsnī un apgrauzdē, apmēram 7 – 10 minūtes.
Tomātus sadursti un noblanšē. Uzvāri karstu ūdeni un blakus sagatavo trauku ar ledusaukstu ūdeni. Sadurstītos tomātus liec verdošajā ūdenī, paturi kādu laiku (30 sekundes) un tad liec ledusaukstajā ūdenī. Nomizo, izgriez sēklas un sagriez 6 -8 daivās (atkarīgs no tomātu lieluma).
Tomātus sajauc ar eļļu, timiāna lapiņām un ķiploku.
Uz grauzdētas maizes kārto Parmas sieru, tomātu daivas un pārkaisi ar atlikušo Parmas sieru. Liec cepties 200 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad pīrāgs gatavs, pasniedz to ar rukolas salātiem.
Kamēr cepas pīrāgs, nomazgā un nosusini rukolu. Samaisi to ar citrona sulu, eļļu, sāli un pipariem.
Recepte un foto:
cetrassezonas.lv