RFS pārtrauc "Liepājas" piecu uzvaru sēriju
foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet virslīga
Jānis Ikaunieks ar bumbu, kā jau ierasts, bija viens no galvenajiem RFS panākuma kaldinātājiem.

RFS pārtrauc "Liepājas" piecu uzvaru sēriju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

RFS komanda piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 30. kārtas spēlē mājās ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja "Liepāju", pārtraucot kurzemnieku piecu uzvaru sēriju.

RFS pārtrauc "Liepājas" piecu uzvaru sēriju...

Latvijas čempioniem vārtus guva Jānis Ikaunieks un Stefans Paničs. Jau mača pirmajā desmitminūtē pēc spēles ar roku soda laukumā uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru Ikaunieks astotajā minūtē realizēja. Puslaika turpinājumā liepājniekiem bija iespējas panākt 1:1, taču pāris epizodēs no zaudētiem vārtiem RFS glāba Fabriss Ondoā. Vadībā virslīgas līderi nostiprinājās 61. minūtē, kad pēc Dmitrija Zelenkova centrējuma precīzi ar galvu sita piektdienas jubilārs Paničs.

RFS pēc 0:0 mačā ar konkurenti cīņā par čempionu titulu "Riga" pēdējās divās spēlēs ar 2:1 pieveica "Valmieru" un ar 4:1 - "Daugavpili". Liepājnieki, ieskaitot Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēli, bija uzvarējuši piecās pēdējās cīņās, pēdējā kārtā ar 2:1 pieveicot "Metta" un attālinoties no pēdējās vietas turnīra tabulā.

Jau ziņots, ka ceturtdien "Riga" savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Sestdien "Tukums 2000"/"Telms" mājās tiksies ar "Daugavpili", bet svētdien "Metta" spēlēs ar "Jelgavu" un "Auda" - ar "Grobiņu"/LFS.

RFS 29 mačos ir sakrājusi 75 punktus, "Riga" komandai ir 69 punkti 30 cīņās, bet "Valmierai" ir 54 punkti 30 mačos. 27 spēlēs 38 punkti ir "Audai" un 29 mačos - "Daugavpilij". 29 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 28 punkti 30 dueļos "Liepājai", 27 punkti 28 spēlēs "Tukums 2000"/"Telms", 26 punkti 29 mačos "Metta komandai un 21 punkts 29 spēlēs - "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.