Ķirbju, plūmju, ābolu un pīlādžu ievārījums - recepte
Pagatavo šo veselīgo ievārījumu!
Garšīgi

Ķirbju, plūmju, ābolu un pīlādžu ievārījums - recepte

Jauns.lv

Vitamīniem bagāts un košs ievārījums, kas priecēs to baudot gan uzreiz pēc pagatavošanas, gan vēlāk, vēsākos rudens un ziemas vakaros.

Sastāvdaļas:

200 g pīlādžogu, atdalītas no kātiņiem

300 g iztīrītu plūmju, sagrieztas gabaliņos

500 g nomizota, iztīrīta ķirbja, sagriezts gabaliņos

100 g nomizotu, iztīrītu ābolu, sagriezti gabalos

1100 g cukura

Pagatavošana:

Pīlādžogas aplej ar vēsu ūdeni un atstāj pa nakti mērcēties. Nākamajā dienā pārlej tās ar karstu ūdeni un atkārtoti izmērcē 10-15 minūtes, lai atbrīvotos no to rūgtenās garšas.

Katlā ieber ogas, pievieno ķirbi un ābolus. Piejauc cukuru un ūdeni. Vāri uz lēnas uguns, līdz veidojas viendabīga masa. Nedaudz atdzesē, pildi burkās, aizvāko un liec uzglabāties.

Recepte un foto:

cetrassezonas.lv