Maestro Raimonds Pauls no skatuves kultūras mīļotājiem sūta gaisa bučas. FOTO
„Arēnā Rīga” par godu Rīgai kā kultūras galvaspilsētai notika lielkoncerts „Rīga Dimd!” Maestro Raimonds Pauls bija dāsns un kultūras mīļotājiem pat sūtīja gaisa bučas.
Slavenības
2014. gada 19. janvāris, 11:50

Maestro Raimonds Pauls no skatuves kultūras mīļotājiem sūta gaisa bučas. FOTO

Jauns.lv

Ar Maestro Raimondu Paulu pie klavierēm, aktieriem Baibu Broku un Gundaru Āboliņu pieteicēju lomā un dziedātāju Intara Busuļa, Lienes Kinčas, Egīla Siliņa balsīm 18. janvāra vakarā „Arēnā Rīga” aizvadīts Rīgas kā kultūras galvaspilsētas lielkoncerts „Rīga Dimd!”.

Šīs nedēļas nogalē Rīga kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu, tamdēļ dažādi koncerti, izrādes un citi kultūras pasākumi seko viens otram. Par pirmo dienu centrālo pasākumu noteikti atzīstams lielkoncerts „Rīga Dimd!”, kas vakar piepildīja „Arēnu Rīga”.

Nav arī brīnums, jo pie klavierēm taču bija pats Maestro, koncertā piedalījās izcilākie akadēmiskās, tautas mūzikas un popmūzikas mākslinieki, kori un orķestri. Uzstājās Valsts akadēmiskais koris „Latvija”, Latvijas Radio koris, jauniešu kori „Kamēr” un „Balsis”. Ar savu meistarību priecēja Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, bet solisti Aleksandrs Antoņenko, Egīls Siliņš, Ilona Bagele, Elīna Šimkus, Liene Kinča un Intars Busulis vienkārši bija izcili.

Koncertā klātesošie noklausījās Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska, Džuzepes Verdi, Džākomo Pučīnī, Emīla Dārziņa, Marģera Zariņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Artūra Maskata, Ērika Ešenvalda un Jāņa Lūsēna skaņdarbus.

Protams, vislielākās ovācijas izpelnījās Raimonda Paula veikums. Viņš arī skatītājiem par atbalstu parādā nepalika – pat sūtīja gaisa bučas.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders