Kas tas ir? Patmalniece prezentē savu jaunāko veikumu. FOTO
Pati māksliniece Elita Patmalniece vēl īsti nav izdomājusi, kas ir tas, ko viņa atrādījusi savā jaunākajā izstādē.
Slavenības

Kas tas ir? Patmalniece prezentē savu jaunāko veikumu. FOTO

Jauns.lv

28. novembrī galerijā „Istaba” savu jaunāko darbu personālizstādi „Skatlogs” atklāja pazīstamā māksliniece Elita Patmalniece.

Kas tas ir? Patmalniece prezentē savu jaunāko veik...

„Krusti, sirdis, miroņgalvas, acis, lūpas, zvaigznes, kroņi un Ziemassvētku kociņi. Es gribu, lai pie izstādes sienas būtu viss,” par košajiem darbiem teica Patmalniece. Māksliniece gan neslēpa, ka pagaidām nav definējusi, kā būtu nosaucama viņas jaunrade. „Ar šiem darbiem ir iecerēts izrotāt veikala skatlogu, taču pavisam noteikti izstādē redzamie darbi noderēs arī kā akcenti interjerā. Tie, kam patiks, gan jau izdomās, kā un kur pielietot,” sprieda Elita, pasmaidīdama: „Pati pagaidām vēl neesmu izdomājusi, kas īsti tas ir.”

Sveikt mākslinieci izstādes atklāšanā ieradās vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis, tostarp producente Žaklīna Cinovska, fonda „Mākslai vajag telpu” vadītāja Katrīna Jaunupe, eksministra Aināra Šlesera kundze Inese Šlesere, mūzikas izdevēja Elita Mīlgrāve, māksliniece Ieva Bondare, mūziķis Jānis Buķelis un citi. Viņi priecājās gan par Elitas košajiem izstādes eksponātiem, gan meiteņu grupas „Nando” muzikālo sveicienu.

 

Elitas Patmalnieces personālizstādes „Skatlogs” atklāšana

Elitas Patmalnieces personālizstādes „Skatlogs” atklāšana galerijā „Istaba” 2016. gada 28. novembrī

Kasjauns.lv/Foto: Nauris Garkaklis