„Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” lielkoncertā pulcē plašas tautas masas. FOTO
Grupa „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” ar savu līderi Juri Kaukuli priekšgalā lielkoncertā Sapņu fabrikā pulcēja daudzus savas daiļrades cienītājus.
Slavenības
2014. gada 1. maijs, 12:49

„Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” lielkoncertā pulcē plašas tautas masas. FOTO

Jauns.lv

Lielkoncertā Rīgā, Sapņu fabrikā „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” pirmo reizi plašāku klausītāju loku iepazīstināja ar apvienības jaunākā albuma „Kālabad” dziesmām. Uz koncertu ieradās dažādu gadagājumu ļaudis – bija gan ģimenes, gan vientuļi grupas fani.

„Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” ir grupas „Dzelzs vilks” dibināts plašāks mūziķu sastāvs, kura radītās dziesmas dzimušas, savienojot oriģinālmūziku un latviešu dainu tekstus. Apvienības jaunākais veikums – nesen izdots albumā „Kālabad”, kas izpelnījies balvas „Zelta mikrofons” nomināciju tautas mūzikas kategorijā. „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” savā daiļradē iekļāvis arī grupas „Dzelzs vilks” dainu iedvesmotās dziesmas no grupas agrāk iedotajiem albumiem „Uijā uijā nikni vilki” un „Kur vakara zvaigzne lec”.

Koncertā uz skatuves kāpa „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestra” mūziķi: Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Kārlis Alviķis, Ieva Strode, Valērijs Cīrulis. Apvienībai pievienojās arī bundzinieks Artis Orubs, kopā ar grupu uzstājās arī pazīstamais mūziķis Andris Alviķis, grupas „Forshpil” vijolniece Inna Raihmane, kā arī postfolkloras kopas „Vecpilsētas dziedātāji” dalībniece Rūta Abaja.

Pirms un pēc koncerta vakara noskaņai atbilstošu mūziku no savas ierakstu kolekcijas atskaņoja mūzikas žurnālists un dīdžejs, 30. aprīļa jubilārs Uldis Rudaks, dodot savai iecerētajai programmai nosaukumu "Nepabeigtās dziesmas".

„Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” ar kompozīciju „Salā jūra Daugaviņa”

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica