Trīsgadīgs zēns apgalvo, ka atceras savas iepriekšējās dzīves nāves brīdi
Reinkarnācijas jeb atdzimšanas jautājumu pētnieki tic, ka trīsgadīgs bērns ir spējīgs atcerēties savu iepriekšējo dzīvi.
Trakā pasaule
2014. gada 26. maijs, 13:42

Trīsgadīgs zēns apgalvo, ka atceras savas iepriekšējās dzīves nāves brīdi

Jauns.lv

Vien 3 gadus vecs puika, kurš dzīvo Golānas augstienēs, uz robežas starp Izraēlu un Sīriju, apgalvo, ka viņš atceras pats savu nāvi. Zēns norādījis uz vietu ciematā, kur ticis noslepkavots ar cirvi. Neraugoties uz skepticismu, ir cilvēki, kas uzskata, ka slepkavu var saukt pie atbildības tagad.

Par īpašo gadījumu vēsta izdevums „Epoch Times”, kas atstāsta vācu psihiatra Trūtza Hardo teikto. Psihiatram savukārt šo stāstu uzticējis dakteris Eli Lāšs, kurš bijis aculiecinieks zēna stāstītajam. Lāša kungs nesen aizgājis aizsaulē, bet visu mūžu bija pētījis reinkarnācijas jeb atdzimšanas jautājumus.

Mazais zēns esot ārkārtīgi ticami stāstījis, ka atceras, kas un kur viņam laupīja dzīvību. Savas atmiņas puisēns jau bija stāstījis saviem radiniekiem, kuri, lai pārliecinātos, ka teiktais nav fantāzijas, izvaicājuši bērnu arī par dažiem citiem iepriekšējās dzīves aspektiem, un bērns nācis klajā ar tādu informāciju, kura precīzi atbildusi tam, ko atceras vecākie radinieki.

Puisēns aizveda cilvēkus uz ciemu, kur pats bija nācis pasaulē savā iepriekšējā reinkarnācijā, atrada vietu, kur dzīvo kāds vīrietis, kuru zēns identificēja kā savu slepkavu, un pārsteidzošā kārtā norādīja arīdzan, kur atrodas slepkavības ierocis – cirvis. Cirvis tajā vietā patiešām atradās. Mazais bērns pēc ilgstošas piepūles tomēr spējis atcerēties arī mājas saimnieka vārdu, un izrunājis to skaļi. Kā stāsta psihiatrs Hardo – iespējamais slepkava tūdaļ nobālējis no šoka.

Drīz pēc tam puika cilvēkus aizveda uz vietu, kur varētu gulēt viņa satrunējušais ķermenis. Zemē līķis tik tiešām bija, un ar lielu traumu skeletā. Tajā pašā vietā dzīvajam zēnam uz ķermeņa ir liela dzimumzīme.

Mirušais doktors Lāšs šo stāstu izstāstīja Hardo, kurš neticamo gadījumu aprakstījis grāmatā. Daudzi izsaka šaubas par to, vai puika stāstījis patiesību, taču Hardo apgalvo, ka tik mazam bērnam ir spēcīga intuīcija, un tic, ka puika runājis taisnību.

Kasjauns.lv/Foto: Reuters