Vīķe-Freiberga, Reiniki, Ušakovs. Viņi apmeklēja ASV Neatkarības dienas svinības. FOTO
Mūziķis Lauris Reiniks ar ģimeni – mammu Daci, tēti Artūru un māsu Rūtu bija vieni no ASV Neatkarības dienas svinību viesiem.
Slavenības
2014. gada 4. jūlijs, 16:57

Vīķe-Freiberga, Reiniki, Ušakovs. Viņi apmeklēja ASV Neatkarības dienas svinības. FOTO

Jauns.lv

Pavisam nesen daudzi Latvijas politiķi, sportisti, mūziķi un uzņēmēji devās uz Krievijas Federācijas rezidenci Jūrmalā, kur Krievijas dienas svinībās mielojās ar ikriem un stori, bet kas tika uzaicināti uz ASV vēstniecības rīkoto pikniku par godu ASV Neatkarības dienai?

Šoreiz Neatkarības dienas svinības notika ASV vēstniecības teritorijā Pārdaugavā, 3. jūlijā. Tajās uzaicināti piedalīties bija Latvijā dzīvojošo ASV pilsoņu kopiena un citi lūgtie viesi. To vidū bija vairāki Latvijas politiķi (Nils Ušakovs, Andris Ameriks ar sievu, Sergejs Dolgopolovs, Mārtiņš Bondars ar ģimeni,), eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu Freibergu, mūziķu Reiniku ģimene, garīdzniecības pārstāvji, uzņēmēji (Ojārs Kehris, Vitālijs Gavrilovs, Arkādijs Suharenko) un daudzi citi.

Svinībās klātesošos uzrunāja ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala, uzstājās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris, notika dažādas aktivitātes bērniem, kā arī bija apskatāmas vairākas amerikāņu klasiskās automašīnas no Amerikāņu auto kluba biedru kolekcijām. Viesi tika cienāti ar tradicionālo amerikāņu maltīti – hotdogiem, popkornu un kolu.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders