Latvijas elite brīvdabas koncertā "Dzimuši Rīgā". FOTO
Grandiozo klasiskās mūzikas koncertu klātienē vēroja arī Valsts prezidents Andris Bērziņš ar kundzi Daci Seisumu.
Slavenības
2014. gada 7. jūlijs, 11:36

Latvijas elite brīvdabas koncertā "Dzimuši Rīgā". FOTO

Jauns.lv

6. jūlijā pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves izskanēja viens no krāšņākajiem 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas koncertiem „Dzimuši Rīgā”. To klātienē vēroja sabiedrības elite.

Krāšņais brīvdabas opermūzikas koncerts, kurā uzstājās pasaulē slavenas Rīgā dzimušās skatuves zvaigznes, norisinājās zem klajas debess. Tā kā vēlajā vakara stundā skatītājus lutināja patīkami silts un vasarīgs laiks, dāmas bija saposušās greznās vasaras kleitās un kostīmos, bet kungi - vasarīgos uzvalkos.

Grandiozo koncertu klātienē vēroja sabiedrības elite. Tie koncerta skatītāji, kas bija ieradušies uz pasākumu ātrāk, laiku vadīja, pastaigājoties pa operas parku. Savukārt citi mūzikas mīļotāji, kas nebija iegādājušies ieejas biļetes uz grandiozo koncertu, to vēroja, sasēduši aiz žoga – kanālmalas zālienā.

Koncertā uzstājās tādi klasiskās mūzikas grandi kā Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidorova, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris „Kremerata Baltica” un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēja Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta „Dzimuši Rīgā” idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica un Santa Sergejeva