Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pavārs Lauris Aleksejevs: "Jaunā viļņa" pirmajā ballītē nebūs cūkgaļas
„Jaunā viļņa” pirmās īstās ballītes šefpavārs Lauris Aleksejevs paziņoja, ka organizatoru vienīgā kategoriskā prasība bijusi – nekādas cūkgaļas.

Pavārs Lauris Aleksejevs: "Jaunā viļņa" pirmajā ballītē nebūs cūkgaļas

Jauns.lv

Šodien Jūrmalā sākas jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”, kas Jūrmalu piepildīs ar turīgiem ļaudīm, kas teju nedēļu kūrortpilsētā līksmos, dzīros un klausīs Krievijas šovbiznesa pārstāvju muzicēšanu. Vakarus viņi noslēgs ar ballītēm, kas notiks glaunākajos Jūrmalas restorānos.

Pavārs Lauris Aleksejevs: "Jaunā viļņa" pirmajā ba...

Pasākuma pirmā ballīte šodien notiks Jūrmalas restorāna „36. līnija”. Tās saimnieks Lauris Aleksejevs pastāstīja, ka ballītes organizatori, izsakot vēlmes par to, kam vajadzētu būt galdā, uzsvēra kategorisku prasība, ka ēdienkartē nedrīkst parādīties cūkgaļa, ko uzturā reliģisku apsvērumu dēļ nelieto ne ebreju tautības ļaudis, ne musulmaņi. „Toties, pēc festivāla rīkotāju vēlmes, liels uzsvars šogad banketa galdā tiek likts uz vietējām lietām, pašmāju produktiem. Tā kā šovasar ir laba gaileņu raža, tika akceptēts, ka diezgan daudz būs gaileņu ēdienu. Tāpat viesi tiks cienāti ar jēru, zandartu un zuti. Un, protams, neiztrūkstošo siļķi uz kartupeļa. Tā „Jaunā viļņa” ēdienkartē ir klasika – tāpat kā mersedesam velkošā „pakaļa”,” smaidot sacīja Lauris Aleksejevs.

Plašāk par to, kādas izklaides gaidāmas Jūrmalā, kādi ēdieni ir kūrortpilsētas apmeklētāju cieņā, un kādus Latvijas īpašumus izpirkuši Krievijas šovbiznesa zvaigznes, lasiet žurnālā „Kas Jauns”.

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva